Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Ne, ne , ni rišelje,kvačkano, mislim ,da se imenuje mrežasto kvačkanje in file ali nekaj podobnega. Samo verižne pentlje in veliki stebrički, kvačkaš po shemi. Rišelje je pa meni osebno še lepši, ja, ampak ne znam...
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Zanimivo, pridne, vedno najdete navdih za vrtnice, bodisi na vrtu cvetoče ali v stanovaju na prtičkih in zavesah ali narejene iz volne.To je prava ljubezen ljubiteljev vrtnic.
Jaz jih pa delam tudi iz krep papirja. Bi jih poslikala, pa mi fotoaparat ne dela.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jasminka, tudi na posteljnini. Sešila sem jo iz blaga, ki se mi valja po hiši najmanj dvajset let. Jo pokažem, ko bo gotova.

Tole sem prvič poskusila, ne poznam slovenskega izraza, bi ga pa rada. Na netu zadevo najdem kot bullion stiches. Za občutek, kako bo, pa tole.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Melona šla sem na to stran in, da dol padeš.
Kako lepe stvaritve
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Ja, lepo,lepo,ampak zamudno, moraš kar navijat prejo - sem probala enkrat narediti rožico, je kar težko povleči kvaćko skozi vse navoje....
Veliko potrpežljivosti pri delu želim
Uporabniški avatar
Melona

Hvala, Novalis.

Navijam na daljšo iglo, ki ima tudi daljše uho za debelejšo nitko, vendar igla ni topa, kot je tista za gobeline. Kvačke mi najbrž ne bi uspelo izvleči, pa tudi blago, na katerega se vrtnica všije, bi se s kvačko najbrž poškodovalo. Zamudno je bilo najbolj na začetku, še posebej, ker sem najprej navila napačen konec nitke in sem morala podreti Rolling Eyes .

A veš, kako krasno izgleda na ta način narejena vrtnica, če namesto niti uporabiš trakec iz blaga, kakor svilen za obrobe in podobno? Če ga ne najdem kje v hiši med raznimi brkljarijami ročnih del, ga bom jutri prav kupila. Moram poskusit.
Uporabniški avatar
Melona

Pa kaj bi me do konca pozdravilo, če ne vrtnice Wink?

Vse po sreči v 2016 vsem nam in našim ljubljenkam!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pa ne da imaš še sedaj take vrtnice?
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona

Še, Cinija! Še precej jih je. Tistih z rjastimi listi in grmov z neodtrganimi odcvetelimi cvetovi, ki pa imajo še tudi nekaj lepih cvetov, nisem pripopala. Sem šla s škarjami k njim, da si privoščim prvi šopek letos Smile . Pa sem se obrnila in škarje zamenjala za aparat, Pa spet ni šopka.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Verjamem, da si ozdravela ob takih cvetovih. Wink
Odgovori