Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

choco_chili je napisal/a:
Upam, da imam samo jaz letos smolo ali pa je še kdo drug opazil. Tako kot vedno sem nabavil za sajenje zemljo Asef za sajenje in pikiranje (ki se je vse leta obnesla), letos pa razočaranje.
Že ko sem jo polnil v lončke se mi je zdelo, da ni tako fina kot prejšnja leta in da ima vmešan večji del vlaken, kot prešnja leta. Čeprav letos nisem hotel takšne džungle na balkonu kot lani,
sem hotel vsaj 50 sadik, pa jih je poratalo samo 18 :(. Ostalo je vse zastalo ali pa propadlo. Ali je imel še kdo drug letos opazil podobno s to zemljo ali pa sem dobil samo neko čudno vrečo.

Podobne težave je imela venus pri paradižnikih.

Je pa tudi odvisno od semena. Nekatera enostavno ne vzklijejo ali pa jim v odločilnem trenutku zmanjka vlage, če smo malo nepozorni pri zalivanju.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

NE Asef je letosd čisto razočaranje pa sem prisegal na njo. Sploh potem ko sem pikiral. Nova embalaža pa čista mivka po domače povedano. Nikoli več._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni je ASEF za sejanje tudi deloval preveč mivkasto in ker sem imela nekaj težav že lani (predvsem probleme s pravo vlago), sem letos do 3/4 lončkov nasula zemljo za pikiranje Klasman, ASEF za sejanje pa le dober centimeter po vrhu. In res se mi je bolje obneslo. Za klitje so imela semena rahel substrat, ki se je dovolj osuševal, da ni plesnel, za korenino pa takoj malo bolj izdatnega in bolj vlažnega.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Pri setvenih substratih nikoli ne gledam na blagovno znamko ampak zgolj na strukturo substrata, ki mora biti čim bolj fina. Smile
pajo

Spiridon je napisal/a:
Pri setvenih substratih nikoli ne gledam na blagovno znamko ampak zgolj na strukturo substrata, ki mora biti čim bolj fina. Smile

Vsa leta do sedaj brez problema . Tole letos je pa bedno moram priznati._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

Kaj pikirate potem v isti substrat, kot ga uporabljate za setev Question
choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Aha, potem imate tudi drugi težave letos s tem Asef-om. Jaz sem pa mislil, da sem dobil neko čudno serijo.
Ja Spiridon, za sejanje in prvo pikiranje sem prejšnja leta uporabljal samo ta Asef za sajenje in pikiranje in se je vedno obnesel. Letos je pa pač katastrofa :(
pajo

Spiridon je napisal/a:
Kaj pikirate potem v isti substrat, kot ga uporabljate za setev Question

Ja saj tako piše na vreči in v trgovini dobil tak nasvet._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest sem imel lani z Asefom ogromno težav, saj so se mi zaredile neke mušice in se jih nisem znebil tako preprosto. Samo na lepilnem traku jih je bilo preko 500! O tem sem govoril z nekim vrtnarjem in je rekel, da se pogosto zgodi, da poleg zemlje dobiš tudi mrčes. Mislim halo?!?

No, letos sem preklopil na Plantello Start in nisem imel niti ene mušice, kaljenje pa je potekalo brez kakršnih koli težav.
Spiridon

choco_chili je napisal/a:
Aha, potem imate tudi drugi težave letos s tem Asef-om. Jaz sem pa mislil, da sem dobil neko čudno serijo.
Ja Spiridon, za sejanje in prvo pikiranje sem prejšnja leta uporabljal samo ta Asef za sajenje in pikiranje in se je vedno obnesel. Letos je pa pač katastrofa :(

Vprašal sem zato, ker tega ne prakticiram. Setveni substrat je običajno zelo reven s hranili, vendar do dveh parov stalnih lističev zdrži. Sam sem potem
vedno pikiral v substrat za plodovke, a ker so tega letos kar svinjsko podražili, sem se tokrat odločil pikirati v lastno mešanico (substrat za trate,
vrtna zemlja, Perlit, Vermikulit ter nariban stiropor). po enem mesecu pa dognojil še z mineralnim gnojilom za rast. Lahko samo rečem, da tako lepih,
velikih, močnih in zdravih flanc, kot so te, do zdaj nisem imel. Exclamation

LP
Odgovori