Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Breskev, nektarina - Prunus persica
-
- Prispevkov: 5227
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Podobna tejle na gornji sliki je bila moja zadnja vinogradniška na domačem vrtu. Bolj, ko sem izrezovala veje, slabše je bilo. Se je pa lepo popravila, ko sem naredila točno tako rez, kot je predlagana na sliki. Deblo stran, pustila stransko vejo, ki se je lepo preoblikovala v vrh. Kasneje sem jo pustila pri miru, da je rasla, kakor ji je ustrezalo. Lepo je oblikovala krošnjo.
Ko še nisem obdelovala moje njivice, so vaščani ob rob travnika odlagali organske odpadke. In tako so se zasejali tri breskve. Ena je obstala in nas v ugodnih letih razveseli s plodovi. Zadnji dve leti ni bilo nič (enkrat suša, enkrat zmrzal). Letos pa odlično kaže...
Je pa to popolna samorastnica. Nič je ne obrezujemo, še manj škropimo. Kodravost jo sicer malo napade, a škodi ne preveč...
Kakšna sorta je, ne vem. Polod ima rumeno čvrsto meso, ki gre zlahka od koščice in je zeloo aromatičen._________________naredimo svet lepši
Je pa to popolna samorastnica. Nič je ne obrezujemo, še manj škropimo. Kodravost jo sicer malo napade, a škodi ne preveč...
Kakšna sorta je, ne vem. Polod ima rumeno čvrsto meso, ki gre zlahka od koščice in je zeloo aromatičen._________________naredimo svet lepši
Re: Breskev, nektarina - Prunus persica
Zdravo,
doma imamo tri necepljene breskve, sedaj bi pa radi posadili eno cepljeno, ki bi bila čim bolj odporna na bolezni, ker nismo prav dosledni s špricanjem. Pa ne sme biti biti preveč zgodnja, še najbolj bi bilo dobra neka vmesna sorta. Kaj predlagate oz. s katero vrsto ste najbolj zadovoljni?
doma imamo tri necepljene breskve, sedaj bi pa radi posadili eno cepljeno, ki bi bila čim bolj odporna na bolezni, ker nismo prav dosledni s špricanjem. Pa ne sme biti biti preveč zgodnja, še najbolj bi bilo dobra neka vmesna sorta. Kaj predlagate oz. s katero vrsto ste najbolj zadovoljni?