Stran 38 od 65

Objavljeno: Po Jul 29, 2013 2:59 pm
Napisal/-a notranjka
notranjka je napisal/a:
Nadina,saj kumarice lahko narežeš po dolgem na četrtine in ravno tako vložiš.
Super so potem za tatarske omake Smile


Embarassed Embarassed Embarassed
malo sem vaju zamešala
sem mislila Plamenko Smile_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Objavljeno: Po Jul 29, 2013 6:06 pm
Napisal/-a Plamenka
Notranjka, Very Happy !
Hvala, najbrž bom uporabila tudi tvojo idejo, saj zgleda, da bo kumar precej.

Objavljeno: Po Jul 29, 2013 7:56 pm
Napisal/-a bobolino
Jaz pa sem letos brez kumar, sem pa spet naredila 4l mezge. Za kečap čakam na ta rdeče paradižnike, sem si včeraj poiskala kar nekaj receptov zanj.

Ugotavljam, da mi je dosti bolj priročno nabirati velike plodove, češnjevcev imam preveč.

Naslednje leto bo ostal v repertoarju vsekakor Iva's Red Berry, White Currant, tudi Nicholsson Cherry mi je všeč, ostali posajeni me niso ne vem kako prepričali, res pa je, da večina jih ni še niti dozorela.

Presenečajo me črne sorte, jih imam dosti, pa so vse zaenkrat tako neizrazitega okusa, edino Haley's Purple Comet ima izrazit 'črn, zemeljski' okus. Pa jih gojim kar nekaj. Čakam, da dozorijo njihove naslednje etaže, ki bodo dozorevale na polnem soncu.

Od oranžnih velikih so mi dozoreli Orange Bananna, ki ostaja za drugo leto zaradi čvrstosti, Orange Oxheart in Persimmon, slednja dva je 'nesel' po okusu Golden Heart od MarijeV, Ceprav je identičen Orange Oxheartu, je dosti bolj polnega okusa.

Od belih je sedaj dozorel le Bianca Grande, ki tudi ni favorit za naslednje leto.

Sem že pred časom zapisala, da klestim sorte, ker naslednje leto jih ne bo več toliko. Jih ima pa še veliko za dozoreti._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: Po Jul 29, 2013 8:51 pm
Napisal/-a metuljc
bobolino je napisal/a:

Sem že pred časom zapisala, da klestim sorte, ker naslednje leto jih ne bo več toliko.

lasje pokonci

Objavljeno: Po Jul 29, 2013 8:57 pm
Napisal/-a Nadina
metuljc je napisal/a:
bobolino je napisal/a:

Sem že pred časom zapisala, da klestim sorte, ker naslednje leto jih ne bo več toliko.

lasje pokonci

bhuahahaha to tudi jaz pravim znova vsako leto, pa mi ne rata... bhuahahaha bhuahahaha

Plamenka, jaz kumarice narežem in pomešam s česnom, jogurtom in kislo smetano - ma je to dobro!
Ostale kumare pa popapcajo naše kokoške Smile_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/

Objavljeno: Po Jul 29, 2013 9:23 pm
Napisal/-a Plamenka
Nadina, hvala, bom tudi to poskusila. Wink

Bobolino, zelo težko je oklestiti število sort. Ko imaš že vse pripravljeno, se pojavijo nove, ki jih moraš nujno imeti. Very Happy

Objavljeno: Po Jul 29, 2013 10:17 pm
Napisal/-a bobolino
Metuljc, ne skrbi, mislim nate, a pri nas češnjevci res ne grejo v promet.

Me sadike v loncih skrbijo. Prej so uživale pod napuščem, zdaj pa so lonci postavljeni po vrtu, kjer je pač prostor, sonce tolče po njih od jutra do večera..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: To Jul 30, 2013 9:51 am
Napisal/-a Darso
Jaz pa kumarice in čebulo na tanko narežem dodam kislo smetano, sol, poper in bučno olje. Solata ena a. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home

Objavljeno: To Jul 30, 2013 10:31 am
Napisal/-a Nadina
Darso je napisal/a:
Jaz pa kumarice in čebulo na tanko narežem dodam kislo smetano, sol, poper in bučno olje. Solata ena a. lp D


Hmmm, s kislo smetano pa še nisem poskusila te kombinacije Smile
Mora biti dobro!_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/

Objavljeno: Če Avg 01, 2013 5:23 pm
Napisal/-a viktorh
Včasih so rekli "češpljevo"leto, pa vinsko, pa...osebno pa mislim, da bo letos leto plodovk....

Ta revež je napolnil šest mesecev. Odslužil je svoje. V soboto gre v predelavo. Je pa zanimivo, da je Corazon toliko zgodnejši od sotrpina - Costoluto Fiorentino, ki še vedno bujno raste in počasneje dozoreva












No, ja, še zelje pa krompir, pa je ozimnica kompletna..._________________Viktorh