Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zastiranje, zastirka

Odgovori
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Toplo priporočam, da se obrneš na Kmetijo Zorko (link s kontakti zgoraj) - oni se s tem resno ukvarjajo in če kaj, vedo oni glede vsega, kar te zanima. Tudi meni so svetovali ob primopredaji vreč Smile_________________go with your instinct to live as you want
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz sem imela lani iz zgoraj omenjene kmetije in se je lepo razgradila v enem letu.
Smo jo šli pa sami iskat k njim,naš vrtni center ima namreč dvojno ceno in če vzameš 20 vreč je razlika v € kar velika.

Pokličeš,ponavadi je doma oče .

Glede sorte:pa mislim da na njihovi spletni strani piše katera je ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Sorta je Miskantus Gigantus._________________Smeh je sončni žarek duše.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kaj ni ta zadnji bolj za kurjavo?
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

mravlja je napisal/a:
Kaj ni ta zadnji bolj za kurjavo?

Tudi jaz tako razumem.

Imajo pa tudi pri njih možnost nakupa sadik._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

No, Zorkovi pridelujejo ta miskant za oboje. Vem, da ima en blok, morda dva, v Preboldu na briketiran miskant kurjavo. In istega meljejo za zastirko. Iz prve roke, predlani, na kmetiji Zorko, iz ust Uroša Zorka. Bo že držalo.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Letos imam na vrtu prav šolski primer. Jeseni sem zastiral gredice s kompostom, za eno, kjer so mdr. tudi jagode, pa ga je zmanjkalo. Ob sejanju nizkega fižola v gredo, zastrto s kompostom, sem z lopatko normalno zarezal in izvlekel zemljo v kosu (se pravi, da je prst vlažna, ne zbita!), ob sajenju na tisto gredico z jagodami pa je bilo globoko v globino presušeno - zemlja je bila sipka (suha kot poper, ni se držala skupaj). Da ne gre zgolj za slučaj, vem zaradi tega, ker sem tudi ob presajanju flanc solate naletel na lepo vlažno prst v globino.

Skratka, še en praktičen dokaz, kako bogato se obrestuje zastiranje vrta Smile_________________go with your instinct to live as you want
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Včeraj sem pri Zorkovih kupila 10 vreč miskantusa (kolikor jih je šlo v moj avto), se pa v primerjavi s trgovinami zelo splača iti kar k njim (7 kg vreća=50 litrov stane 3 E, v najcenejši trgovini med 5 in 6 E). Danes sem s štirimi vrečami postlala v plastenjaku 10x4 metre vse razen dveh potk, ki jih bom zasula kar s slamo, ki mi je ostala od lani.
Z Miskantom je kar elegantno delati, preostalega bom porabila za gredo paradižnika in paprike na njivi in seveda vse jagode, ki mi bodo letos noro doro rodile (upam, da mi jih toča ne sklesti,)._________________Živeti na podeželju je najlepše!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

No, tale miskant bo pa še mene zanimal. Marija, vsekakor poročaj o izkušnjah.

Lani jeseni sem kar tako, iz firbca Wink vzel dve vreči v semenarni. V bistvu je res hudo draga zastirka, glede na težo, maso. Še ne vem kam jo bom dal, saj je ni niti za eno gredo. Poskusil jo bom mešati z drugimi zastirkami._________________mfranc
Odgovori