ikar je napisal/a: |
Ne razumem v čem je štos, da nekateri tako hitite s prestavljanjem rastlin ven? A boste kaj zamudili? 2-3 mesece jih imate v stanovanju in se matrate z njimi, potem pa si pokvarite letino samo zato, ker ne zmorete potrpeti še 10dni. Jaz bom tudi počakal še kak teden ali dva. Kakor gledam bodo jutranje temperature še nekaj časa med 9-10 stopinj pri nas (Kranj) kar je premalo za čilije in paradižnike ne? Do katere temperature približno naj počakam? Ker mi ni problem počakati še malo, prostora imam dovolj. |
Sam sebe kontriraš - najprej se sprašuješ zakaj neki vsi tako hitimo s prestavljanjem na prosto (v nadaljevanju sem pričakoval kak argument na to), potem pa nas sprašuješ kakšne temperature so za prestavljanje na prosto primerne... Ne razumem.
No, glede na to, da moji grmi že veselo barvajo plodove in da se utesnjeno počutijo na okenskih policah in premajhnih loncih, sem mnenja da se bliža čas za akcijo. V preteklih letih se mi je zadeva dobro obnesla in ne vidim razloga zakaj se mi ne bi tudi letos.
Razumem pa, da je precej odvisno tudi od okolja rasti - če si z gorenjskega konca je ta čas nekoliko kasnejši, če pa npr iz primorskega, je pa prav lepo gledati prijateljeve Habanere, ki se že lep cajt veselo nastavljajo soncu in prav nič ne jamrajo.