Stran 39 od 65
Objavljeno: Če Avg 01, 2013 8:06 pm
Napisal/-a viktorh
Sedaj pa slastna večerja....
_________________Viktorh
Objavljeno: Če Avg 01, 2013 8:15 pm
Napisal/-a lpmami
Bog žegnaj, Viktor!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Če Avg 01, 2013 8:24 pm
Napisal/-a viktorh
Boglonaj..._________________Viktorh
Objavljeno: Pe Avg 02, 2013 8:39 am
Napisal/-a dašabina
krasne fotke lepo vam dela, moji so pa letos bolj kot ne bogi vse je bolj drobno, ta veliki štrajkajo
Objavljeno: Pe Avg 02, 2013 10:15 am
Napisal/-a labia
Uuuu viktorh prava paša za oči. Ne dvomim, da tudi izjemno veselje za brbončice. Ne morem si kaj, da ne bi občudoval. Letos si nas vse posekal s svojo pridelavo.
Objavljeno: Pe Avg 02, 2013 10:24 am
Napisal/-a viktorh
labia,
hvala. Moram pa priznati, da so posebno presenečeni bili gosti iz mesta. Poleg paradižnikov in paprik malo pečenega sira, pa bazilikin pesto s pinjolami, popečen, z gorčico, česnom in lahko naoljen kruh......in pa seveda kozaraec dobrega sovinjona...
Jao, škoda, da tega ne smem počenjati vsak dan...._________________Viktorh
Objavljeno: Pe Avg 02, 2013 12:33 pm
Napisal/-a viktorh
Bicikel,
jao, si ne predstavljam, da ga prinesem soprogi, da pripravi....
Najvarneje je postaviti ga pred vrata in pozvoniti...naj si ga sama nese not in se muči z rezanjem...._________________Viktorh
Objavljeno: Pe Avg 02, 2013 12:49 pm
Napisal/-a labia
Bicikel ti pa si predstavil res prave težkokategornike. Bi kar sodili v rubrko Giant tomato.
Sem si ogledal fotke Polarbear in Sibirski domači in so mi zelo podobni po videzu. Me zanima koliko je razlike v notranjosti. Se pravi tip mesnatosti -tekstura, količina semen, barva gela, barva mesa, okus,.... Torej v čem ti vidiš razliko, kolikor jo je.
Na fotkah so videti izjemno lepo in primerni za vsakoletno pridelavo.
Objavljeno: Pe Avg 02, 2013 1:23 pm
Napisal/-a Bicikel
Labia, kje si našel opis Sibirskega domačega?
Na zunaj je razlika napram Polarnemu Medvedu v rodnosti. Sibirski ima manj plodov, lahko da še bodo, vendar pozneje. Res, da je Sibirski rastel pri vratih kjer je v povprečju malenkost bolj hladno in po moje tudi to malo vpliva. Sibirski ima tudi močnejše steblo. Prerezal jih bom popoldne/zvečer in do jutri objavil fotke.
Imam pa še tretjo veliko sorto, ki je precej bolj pozna - vrhniški "Kragulj" - izvor ni znan, zato domače hišno. Tudi ta je že kdaj dosegel 1,3 kg pri gospe, ki ga goji že veliko let. Pri meni je trenutno še v takem stanju: