Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Plamenka, evo moje mini variante, nelučkane:

Zvečer vedno liste naredijo takole malo navzgor in noter - po moje takrat rastejo Very Happy

manjšio so tudi, še malo na toplem

Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Zdravo!
Sem iskala, pa ne najdem nikjer na forumu. In ker ste tukaj vsi fejst, bom kar vprašala: ko bomo sadili paradižnik (vem, to še daleč Very Happy ) me zanima pri balkončkarjih v kolikšne posode z njimi? Kolikšen je minimum volumna posode? Doma so po stari šegi in navadi vse sadili na vrt; tako da smo ''tamladi'' v dilemi... Lep večer!_________________Dies diem docet
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, Irena, so pa že veliki. Wink
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

cmru, odvisno kakše sorte so, pa kje na balkonu boš mel... če boš mel v koritih kot obešanke, vzami čim večje korito možno... za "navadne" v loncih pa jaz ne bom sadil manj kot 15L - jupol kante (18L) so že kar primerne za eno orng sadiko, ki je lahko dobro obložena in več kot 2m visoka... itak je pa zemlja zelo pomembna, čim več komposta, čisto čisto malo vrtne zemlje, ostalo pa šota in priboljški... vsaj tako se bom jaz lotil, bo pa še kdo drug kaj povedal.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ima morda kdo kaj viška Anna Russian? Katastrofalno kali in še tisti edini, ki je prišel ven, je nekako pokvečen :(
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Crtj, žal Anne nimam, imam pa kak drug roza srčast pardajzek, če si pripravljen poskusit._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Katere pa imaš na voljo?

Letos je pri meni prav kriza... Ekstra sem se potrudil, da ne bi bila cela džungla, sklatil na 15 sort, najprej je kazalo odlično (prvi pokukali ven po 3 dneh), od tam naprej je pa sam sizif. Zelo neenakomerno kaljenje tudi znotraj posamezne sorte, nekateer sorte izpadle praktično v celoti... V zadnjih 5 letih se ne spomnim takšne štale.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Pri meni so prepikirani sejančki stagnirali, rumeneli, dokler nisem pogruntala, da je bil kriv substrat. Ko sem jih ponovno prepikirala, se je vse popravilo. To glavnino sem pikirala pred par dnevi, ti pa so ok. Bom pogledala in javim._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Crtj, Anna Russian imam semena iz 2013, sporočiš naslov?
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

bobolino, kateri substrat si nabavila, da se ti je zadeva tako hitro popravila?_________________
Odgovori