So pa med hibiskusi velike razlike v rasti, oziroma oblikovanju grma. To dobro vidite tisti, ki imate veliko sort.
Pri meni najbolj izstopa rdeči Newbiscus, brez piniciranja ponavadi požene samo eno močno "gajžlo", ki gre čez dva metra višine, pa še kak šibek poganjek.
@dajmar; a ti to križaš po svoje, da imaš vedno nove in nove barve, ... drugače pa pinciranje po @mfranc lepo funkcionira. Ni neke silne zahtevnosti. Bi pa morebiti še dodal, da je za rezultat, ki ga "ljubljanski mojster" prkazuje na svojih posnetkih potrebnega še malo gnojila. Nasplošno je tako, da po vršičkanju rastlina potrebuje malce potiska, da se dodatno in neplanirano razširi.
Zdaj sem opraševal s sirskim oslezom. In vsaj ena semenska glavica bo dozorela. Prej pa nenačrtno kar je cvetelo eno z drugim. Imam nekaj viška , če te pot vodi mimo se oglasi. Če imaš kakšno lepo magnolijo prinesi cepič imam dva ali tri sejance za cepit.
Magnolij pa na žalost nimam kakšnih posebno posebnih. Imam belo, pa svetlo rozasto, ki cveti pred olistanjem, ter ta črno, ki se s pocvetanjem kot edina bori proti vsakoletni slani.
Tako mimogrede, ginko ni uspel. Več uspeha naslednjič. Heh.
Ko so odcveteli že vsi drugi, je odprl svoje cvetove še tale (mfranc, hvala)
Raste precej v senci in sem se že bala, da bo to škodilo obilju cvetov. Ni videti. Naslednje leto bom njemu na ljubo vseeno spet pošteno oklestila oreh, ki ga senči.