Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi jaz sem dobila ta nasvet po mailu. Vendar dvomim, glede na muhine izkušnje z njenim pitanim kapitalcem.
Edino, če je haklc v polenti, ki je INSTANT. Morda pa ta v prebavilih hitreje nabrekne kot neobdelana moka ali zdrob. Muha, boš izvedla še en znanstveni poskus? Ker imaš že izkušnje pa to..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Enkrat svetujejo koruzno moko, drugič navadni koruzni zdrob, zdaj že instant Rolling Eyes Rolling Eyes .

Ker sem nabavila sluxx, se bom nakupu instant zdroba odpovedala Wink Laughing .
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Moj kuža tako obožuje polento (tudi instant), da bi jo verjetno "izvohal" in pojedel pred polži. Smile_________________LP Žižola
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Za odganjanje polžev in drugih škodljivcec, sem prebrala tudi tale nasvet:
Ko se vam nabere dovolj jajčnih lupin, jih zdrobite na majhne koščke (vendar ne premajhne), ter jih posipajte okoli vrta tam, kamor ne želite, da gredo polži, gosenice in drugi škodljivci. Vonj jajc ne marajo tudi jeleni in srne, pa se lahko znebite tudi njih. Za polže pa je zdrobljena jajčna lupina enako, kot bi ljudje hodili po steklovini.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

ah ja, tole je res hec s polži, mi počasi že zmanjkuje volje. Twisted Evil

takole so se spravili še na murvo, kar sredi dneva visijo dol, ena veja že čisto oskubljena. Shocked

Sem ostale brez solate, korenja, buče, melone, lubenice, kumare in brokoli tudi ne vem če bo kaj ostalo, in zdaj po novem še jagode in to samo tiste ta zrele. Twisted Evil

Kdo rabi sveže rejene polže, niso zbirčni jedo vse od komposta do svežih jagod, solate, špargljev, dalij... So odlični za lepo kožo? Koža na mojih rokah je res super, sploh ne rabim več krem za roke po delu z zemljo. Wink
stara postaja

Lepo ti uspevajo, za odtenek boljše kot meni Twisted Evil !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

A si probala špricati s skuhanimi* polži? Ne deluje?

*Polže daš v kozarec za vlaganje, zapreš in postaviš na sonce. Čez nekaj dni rata neizmerno smrdljiva rjava brozga. S tem potem poliješ/špricaš...
stara postaja

In rezultat, razen smradu?_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mene bi gotovo odgnal tak smrad, za polže pa ne vem Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

JAZ jim trosim Slux, jih skoraj vsako jutro pobiram, do zdaj sem jih že kakih 5 kg uničila. Zaenkrat kolikor toliko uspešno rešujem njivo in vrt oziroma pridelke, okolica je pa tako polna polžev, da ne vem, če nas ti ne bodo počasi požrli. Neprestano prodirajo naprej.
Najdem jih pod vsakim grmičkom, vsako desko, skoraj pod vsako solato katerega in vedno znova in znova. Če jih ne bi redno pobirala in dobesedno privzdigovala solatne glavice, bi verjetno tudi pri meni že vse pohrustali._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori