Ptičje gnezdilnice
-
Prestavljala sem kokošam ogrado, zabijala kole, napeljavala mrežo okrog jablane in kar naenkrat se znajdem iz oči v oči s ptičkom. In se kar gledava. Meter pa pol od tal si je v duplini stare jablane naredila gnezdo. Vsak dan sem jo obiskala, ko gre po hrano pokukam v gnezdo, tri zelena jajčeca in zdaj, po malo več kot desetih dneh, trije mali ptički. Na rob gnezda si je natresla zrna granatnega jabolka. Mislim, da je škorčevka in mali škorci. In jaz sem Lukec.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Sicer ne odgovori na tvoje vprašanje, a je vseeno zanimivo branje
Če pravilno razumem TALE zapis, se najprej oženita, nato skupaj zgradita gnezdo .
Če pravilno razumem TALE zapis, se najprej oženita, nato skupaj zgradita gnezdo .
-
Hvala vama za odgovora.
Včeraj sem, namreč opazila, da se ptički (pri dejanju sem zalotila kosa in plavčka) že parijo. Nisem pa opazila, da bi nabirali material za gnezda in sem se začela spraševati... Seveda vedno najprej vprašam Gartlčane, ki velikokrat "na iz ust" veste odgovor - neprecenljivo._________________naredimo svet lepši
Včeraj sem, namreč opazila, da se ptički (pri dejanju sem zalotila kosa in plavčka) že parijo. Nisem pa opazila, da bi nabirali material za gnezda in sem se začela spraševati... Seveda vedno najprej vprašam Gartlčane, ki velikokrat "na iz ust" veste odgovor - neprecenljivo._________________naredimo svet lepši
-
Izgleda, da se ptičja gradbena sezona začenja. Danes sem opazila kosa, ki pridno nabira gradbeni material in ga nosi v bršljan. Sem zelo vesela, da je moj vrt zelo dobro založen z raznovrstnim gradbenim materialom. Lahko zadosti vsakemu, še tako prefinjenemu okusu.
No, tale kos že vse dopoldne nabira mah, ki se je čez zimo razrastel v travi. Ni kaj, prebivalci bodočega domka bodo ležali na mehki posteljici
_________________naredimo svet lepši
No, tale kos že vse dopoldne nabira mah, ki se je čez zimo razrastel v travi. Ni kaj, prebivalci bodočega domka bodo ležali na mehki posteljici
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: