Muha

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

sedaj so se odprli. lpvoda pS: kako nežno je pri tebi na brežini._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Lepo brežino imaš, prav posebno!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Kako čudovito! Nageljčki so nepopisno lepi, da o planiki ne govorim. ...Si plavico (pri nas ji pravimo modriž), sejala? Iz žitnih polj so jo pregnali herbicidi. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Plavice smo otroci nabirali za šopke. Res so lepe, a zdaj je praktično po njivah ne vidim več. V spominu imam žitna polja z modrimi in rdečimi (makovimi) cvetovi. Mak se malo vrača v žito, plavice pa ne opazim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V Prekmurju sem pred nekja leti videla veliko niiv )in obrobkov njiv) s plavicami, letos opazujem eno njivo pri Senožetih, med Dolskim in Litijo.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Čudovita Muha. In super za planiko. Pri meni je ena, pa ne vem ali bo cvetela ali ne.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepe planike imaš, Muha! Pa plavico...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

stara postaja je napisal/a:
Si plavico (pri nas ji pravimo modriž), sejala? lp

Nikoli. Nekako se je par leta nazaj ena pojavila na meji med trato in brežino in od takrat se vsake toliko časa znova prikaže - doslej vedno le po ena - druge najbrž poplevem Embarassed . Sem pa videla na našem koncu tudi sejane, večbarvne, ampak meni je modra veliko bolj pri srcu.

Še dogodek od danes zjutraj. Zadaj za planiko sem zapičila v zemljo pollitrsko plastenko za počasno zalivanje. Grem danes doliti vodo in vidim, da teče skozi, kot bi jo zlivala v lijak . Potegnem ven plastenko in ... pod njo globoka luknja Surprised Surprised . Krt si je spet naredil pot do "pipice" Wink Laughing Laughing . To isto je počenjal lani pri eni drugi rastlini, ki sem jo hodila zalivat. Pa sem naumila: eno steklenico bom zapičila v zemljo ob grmu japonske kutine, jo pridno polnila, pa naj se hodi tja napajat Cool . Saj mu ne morem zamerit, žejen je, ko je pa taka vročina Smile .
Nazadnje urejal/a muha 11 Jun 2014 09:58; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Plavica je načelom dvoletnica, obiičajno se je sejala skupaj z ozimnim žitom, zacvetela pa v njem. Če jo sejemo zdaj, bo zacvetela šele prihodnje leto.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

metuljc je napisal/a:
V Prekmurju sem pred nekja leti videla veliko niiv )in obrobkov njiv) s plavicami, letos opazujem eno njivo pri Senožetih, med Dolskim in Litijo.

Očitno gorenjski kmetje bolj "skrbijo" za svoje njive Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”