Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Med srnami in soncem
Moderator: Melona
Sprehod po vrtu je pokazal, da se povsod skrivajo popki Apak kaj , ko je mož danes zjutraj med mojimi lepoticami odkril srno Smo jo pregnali, ampak, ne vem, če ni zavohala posladka. Za povrh pa mi je maček danes polomil en vrh od na novo posajene Artemis. Ma kje ima maček pamet, da se uleže n tri štrclje od vrtnice
Na koncu za smetano na torti, pa sem spregledala obvestilo Irene, da bo danes v LJ, tako, da sem prišla vsa jezna domov (nase, seveda)
Na koncu za smetano na torti, pa sem spregledala obvestilo Irene, da bo danes v LJ, tako, da sem prišla vsa jezna domov (nase, seveda)
Namesto, da bi urejala vrt, sedim in gledam ven v siv dan. Sem se odločila, da malo pokažem, katere rožce so me razveseljevale prejšnje dni. Letnice predstavljajo čas, ko sem vrtnice posadila.
Blue for you (Petrovič 2013 jesen)
Eyes for you (Petrovič 2013 jesen)
Betty boop (Vic, pomlad 2014)-krasna
Lady Emma Hamilton- letos je zacvetela v rožnati barvi (pomlad 2013)
Midsummer -moj vstop v svet vrtnic (2012)
Wedgwood rose-moja najbolj romantična austinka (pomlad 2013)
Acropolis, zanimivi cvetovi, grm je bolj čudne rasti (pomlad 2013)
Adam-prva antična, ki je zacvetela. Pričakovala sem vonj, pa ga zaenkrat ni (Beales, pomlad 2014) Cvet prekrasen.
Elfe-čudovita, tudi popki, ki so jih žužki na pol požrli, so se vseeno lepo odprli. Največji cvetovi (pomlad 2013) Letos celo popki vlečejo na zeleno.
Falstaff- temni cvetovi, za kar je zaslužno vreme (pomlad 2013)
Munstead wood-krasen vonj, žametni pomladni cvetovi (pomlad 2013)
Crown princess Margareta (Petrović, jesen 2013)
Nazadnje urejal/a Sončna 28 Apr 2014 14:09; skupaj popravljeno 10 krat
Blue for you (Petrovič 2013 jesen)
Eyes for you (Petrovič 2013 jesen)
Betty boop (Vic, pomlad 2014)-krasna
Lady Emma Hamilton- letos je zacvetela v rožnati barvi (pomlad 2013)
Midsummer -moj vstop v svet vrtnic (2012)
Wedgwood rose-moja najbolj romantična austinka (pomlad 2013)
Acropolis, zanimivi cvetovi, grm je bolj čudne rasti (pomlad 2013)
Adam-prva antična, ki je zacvetela. Pričakovala sem vonj, pa ga zaenkrat ni (Beales, pomlad 2014) Cvet prekrasen.
Elfe-čudovita, tudi popki, ki so jih žužki na pol požrli, so se vseeno lepo odprli. Največji cvetovi (pomlad 2013) Letos celo popki vlečejo na zeleno.
Falstaff- temni cvetovi, za kar je zaslužno vreme (pomlad 2013)
Munstead wood-krasen vonj, žametni pomladni cvetovi (pomlad 2013)
Crown princess Margareta (Petrović, jesen 2013)
Nazadnje urejal/a Sončna 28 Apr 2014 14:09; skupaj popravljeno 10 krat
Melona, hvala
Na koncu pa še Chippendale. Sadika je letošnja, Vicova. Saj sem vedela, da je ta vrtnica posebna in je res. Prekrasen, ma res prekrasen vonj. Veliki, polni cvetovi prelivajočih barv. Sami plusi.
Drugače pa imajo lani posajene austinke polno popkov in čakam. Malo me skrbi dež. Petrovičeve antične so nekatere tudi polne popkov, druge pa malo rahitične. Ampak vem, da jim je treba dati čas. Poleg tega mi je spodnji del vrta napadla neka žuželčja nadloga, ki je popolnoma prerešetala liste (tudi plevela ).Nazadnje urejal/a Sončna 28 Apr 2014 14:17; skupaj popravljeno 3 krat
Na koncu pa še Chippendale. Sadika je letošnja, Vicova. Saj sem vedela, da je ta vrtnica posebna in je res. Prekrasen, ma res prekrasen vonj. Veliki, polni cvetovi prelivajočih barv. Sami plusi.
Drugače pa imajo lani posajene austinke polno popkov in čakam. Malo me skrbi dež. Petrovičeve antične so nekatere tudi polne popkov, druge pa malo rahitične. Ampak vem, da jim je treba dati čas. Poleg tega mi je spodnji del vrta napadla neka žuželčja nadloga, ki je popolnoma prerešetala liste (tudi plevela ).Nazadnje urejal/a Sončna 28 Apr 2014 14:17; skupaj popravljeno 3 krat
Acropolis ni baš kej, ker raste bolj preklasto. Ampak Elfe je pa prva liga. Lani sem bila malo razočarana, ker so bili cvetovi v masleni barvi. Saj so letos tudi, ampak popki so pa imeli tisti posebni zeleni nadih. Letos je imela tudi zelo prijeten vonj, velikost cvetov je pa itak izjemna. Pocvita pa z manjšimi cvetovi. Vsekakor jim prija vreme.