Kremice, mila ...

Odgovori
turururu

Odgovor Napisal/-a turururu »

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Lug kupim jaz v Italiji, prodajajo ga v plastenkah po 1kg, gor piše Soda caustica.
Pri nas v Sloveniji se ga je menda dobilo v trgovinah Astra, nekdo ga tudi prodaja po spletu ampak ne pošilja po pošti. Je treba ponj osebno._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

Darso je napisal/a:
Jaz tudi dodam čebelji vosek, lanolin, kokosovo mast, olivno olje (predhodno namočena zelišča, ognjič, sivka, rožmarin,..) počasi zagrejem in odstavim da se ohladi, drugi dan še enkrat zagrejem in nato precedim, napolnim posodice in dam v hladilnik. Ampak rada bi imela bolj mehko kremo, pa me zanima česa moram dodati več - olivnega olja?
Prosim še za recept kakšnih krasnih mil, ker tega pa še nisem sama probala, se pa že nekaj časa rada umivam z mars. milom iz sivke.
lp

Ja, več olivnega olja. Lahko dodaš tudi vodo za injekcije (aqua redestilata se ji reče). Ma pazi, težko se meša z oljem, zato počasi dodajaš v malih količinah. Lahko dodaš tudi alkohol, vendar jaz tega ne počnem, ker dobim mozolje po taki kremi. Vsekakor pa več olja, če je krema pretrda.

Jaz imam veselje s kremami, že leta dolgo jih sama delam. Poleg omenjenih namočim tudi smreko. Fajn mazilo, prav res. Za mišice, sklepe... Pa standardna zelišča - sivko, kamilico, ognjič, ali eterična olja tea tree in podobna.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Lana, lahko napišeš malo bolj konkretno recept.

Hvala,
Irena
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Osnovni recept "čez palec" je 10% voska glede na olje.
Mene pa zanima, kako vmešati vodo/čaj/..., da krema ne bo tako hudo mastna, pa da se olje /maščoba in voda ne razplastita. Ima kdo kakšne izkušnje s temi "vlažilnimi" kremami?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

lpmami, gracijas.

Mam še malo časa, zelišča pa so namočena in v hladilniku in čakajo na olje in druge sestavine, pa seveda name, da si vzamem čas.

Pol pa akcija Razz .

Irena
lana

Irena je napisal/a:
lpmami, gracijas.

Mam še malo časa, zelišča pa so namočena in v hladilniku in čakajo na olje in druge sestavine, pa seveda name, da si vzamem čas.

Pol pa akcija Razz .

Irena

V kaj pa namočiš zelišča? Jaz jih namočim v olje, katerokoli si pač želim. NIkdar v vodo ali čaj. Pa zelišč ne shranjuj v hladilniku, ni to dobra varianta. Tudi če imaš namočeno olje, ga komot na sobni temperaturi hraniš. Tako kot navadnega olja ne shranjuješ v hladilniku, se tudi tega ne. Niti kreme ti ni potrebno. Olja so konzervansi sami po sebi. Kolegica pa to kremo dela s čajem, pa se ji vedno nabere plesen gor. Lahko narediš tudi hitro varianto, pa vržeš zelišča v toplo olje, pokriješ in počakaš, da se malo ohladi. Lahko ponoviš postopek čez en dan (odvisno za katero zelišče gre in v kaj namakaš - če bi v vazelin moraš zihr ponovit postopek naslednji dan), ali pa samo počakaš, da se olje napije tega zelišča in to je to. Odcediš, dodaš čebelji vosek in lanolin, ter poleg zmešaš še aquo redestilato ali alkohol (če želiš da krema ni tolk mastna, česar kot pravim jaz ne delam več, ker mi alkohol, čeprav je v 90% kupljenih krem dodan za razmaščevanje, ne ustreza na obraz). Krema je v vsakem primeru mastna, ker je večiina sestavin maščobnih. KOliko vsega, nimam pojma, nikdar ne tehtam, vse delam na oko. Recimo da za en glaž, tisti od kumaric olja, dam za dva oreha voska in oreh lanolina (lej, nimam pojma, jaz to kar odrežem pa probavam, koliko je to trdo), vodo pa po malem dajem not, ker če jo boš dala preveč, ti bodo nastali mehurčki not. Sicer nič ne motijo, pa vendarle.
lana

A bi bila kakšna tolk prijazna, pa bi recept za milo nalepila? Bi tudi jaz probala kak dan to naredit. Saj mogoče imam kje shranjen recept, se spomnim ene res fajn internetne strani, ki so jo potem ukinili, ker je bil človek ki je tam pisal prenevaren okolici, tolk je vedel in znal, da so mu grozili, ampak nisem nikdar probala potem po tem delat. Bi preverjen recept rada.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Lana, hvala za praktične nasvete!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Tudi jaz večkrat delam kreme, pa sem probala narediti na vodni bazi oz. da ne bi bila tako mastna, da se prej vpije v kožo.Po posvetovanju z farmacevtko mi je svetovala naj vmešam sojin lecitin da bi vezalo vodo in olje v katerem je bil ognjič. Dodala sem tudi vosek in dokler je bila krema topla je zgledalo da bo zelo vredu, ko pa se je shladilo je voda odstopila od maščobe.Enako je bilo ko sem dala tinkturo arnika, lanolin, malo olivnega olja in pa malo destilirane vode in pa lecitin, rezultat je bil zopet isti. Voda je bila zopet na dnu.Mogoče ima gdo izkušnje zakaj se ne veže skupaj.Dodajala sem samo destilirano vodo.
Odgovori