Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mehiška kumarica - Melothria scabra

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To je pa dobra rešitev, Ivčk!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letos so mi Mehiške kumarice zelo hitro začele zoreti:

zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Živijo.
Ima kdo letošnje sveže seme od mehiških kumaric?
Bom zelo vesel semen, če ima kdo.
Hvala!
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Zuf, lahko jih dobiš pri meni. Pošlji mi naslov na ZS._________________Narava je vsemogočna!
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Zdravo! Iščem seme mehiških kumaric, če ima kdo Smile
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Sama iščem seme mehiške in inka kumarice ter kiwano,če ima še kdo.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Kolikor razumem, okus teh lepotick ni ravno neki presezek. Kako bi ga opisali? A presne na solato prav ne gredo?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Pri meni lepo zaraste žičnato ograjo. Otroci tu pa tam odtrgajo kakšno, pa ne zaradi okusa, pravijo, da so zdrave. Smile Na solati mi se ni izkazala. Meni so dobre, ko so še manjše, cele čvrste. Ko so zrele ostane lupina isto čvrsta, notranjost s semeni pa mehka. Vse kar se pri nas poje je direktno iz rastline v usta. Nabrane v skledi pa ne grejo. Smile
Okus zelo podoben kumarci, malo bolj na kislo.
Nekje so tudi slike vloženih v kisu, pa pri nas ni nihče preveč navdušen.
Teta od moje žene pa ne more prehvalit vloženih. Pred 5-timi leti jih je probala pri nas in od takrat jih redno seje, vlaga in je na vse možne načine.

Semena sem uporabljal še iz prve serije izpred 5 ali 6 let. Letos pa jih nisem in ne bom sejal.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Garden-ja je napisal/a:
Kolikor razumem, okus teh lepotick ni ravno neki presezek. Kako bi ga opisali? A presne na solato prav ne gredo?

Tako nekako. Sama zelo rada jem mlade kumarice direkt z vrta, te mi pa niso šle. Pogrešala sem krhkost, značilno za ostale kumarice. Tudi pri vloženih me je motila pretrda kožica in premehka notranjost. Edino prednost vidim v njihovi dekorativnosti Wink Laughing Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pred par dnevi sem opazila v posodi z bugenvilijo (mfranc, tvojo, ja Very Happy ) neke pravkar vzklile slepe potnike. Sprva sem mislila, da so enoletni mini hibiskusi, te dni so se pokazale vitice mehiških kumaric . Sploh ne vem, kdaj in kako so semena zašla tja Confused . Kar pustila jih bom, da vidim, kako se bodo razumele z bugenvilijo.

Rabi kdo kako sadiko? Wink
Odgovori