Hvala vsem!
Melona, vrtnice so bile posajene jeseni. Obrezovala jih nisem nič. Malo so bile pognojene. Z bakrom so bile škropljene spomladi. Okoli vrtnic je sicer folija proti plevelu, a malce stran. Zakaj naj je ne bi bilo? Da se bolje razrase? Rak vrtnice na sliki je kar podoben. Bom preverila jutri. Prav tako bom pregledala, kje so kaparji. Nanje nisem bila pozorna, hvala, Ferdo!
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rumeni listi vrtnic in sušenje celotnega stebla vrtnice
Moderator: Melona
Plamenka je napisal/a: |
Okoli vrtnic je sicer folija proti plevelu, a malce stran. Zakaj naj je ne bi bilo? Da se bolje razrase? |
Te folije so sicer različne, sama sem uporabila dve vrsti. Pri obeh sem opazila, da kar dolgo traja, da dobro prepuščajo vodo. Sprva samo spolzi po foliji ali pa nastane luža, če je folija udrta. Si mislim, da vrtnica lahko ostane dolgo brez vode ali pa jo poplavi, ko se luža zlije k vrtnici. Pri starejših ni tak problem, še koristi jim folija, ker manj izraščajo iz podlag.
Kaparjev pa jaz ne vidim. Ne pomeni, da jih ni, mogoče ne vidim dobro.