Nashi

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Lani sva posadila malo sadikco našija, letos je visoka tako do kolena, neverjetno, spodaj pa sva opazila 3 krasne plodove, ki so če čisto rumeni, ose pa jih še niso napadle. Bolje da plodove utrgava in v shrambi počakava na popolno dozoritev? Trenutno so na otip še čisto trdi. Ali se morajo zmehčat?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Nashi se ne mehča kaj dosti, vsaj pri nas ne... Rumena barva je že zrelost, razen če je odvisno od sorte, potem ne vem.

Lahko ga enostavno malo poguncaš z roko - dokler ni zrel, se močno drži, ko pa je, bo takoj šel s tabo.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Danes sem obral eno gajbico koliko so mi pustili sršeni, uničili so mi tričetert pridelka, kljub vabam, pa še pičil me je eden v glavo ko sem šel mimo drevesa, kako to boli čeprav imam trdo glavo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Sel gledat, ce bi se dalo kaj pobrati, in prisel nazaj s 15 kilami :P Za tako dolgo susno obdobje, kar tezko lego in brez zalivanja - super zadovoljen.

Drevo se je kot kaze lani odlicno namocilo in pripravilo za letosnjo sezono, saj je tudi pognalo dodatno tretjino v visino in to v 6. vegetaciji.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Pobrani z drevesa so na polici v sobi zdržali do 3 tedne.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Benita ima cvetke !
Je zanimivo, samo prikrajšana šiba, posajena jeseni, pa že cveti. Very Happy

papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,
nekateri imate nashi na hruškovem sejancu že nekaj let in me zanima kako veliko, bujno in visoko drevo to zraste. Je to kot domača hruška na sejancu ali pa je kljub temu manjše. Eno staro slivo bi rad odstranil, ki samo cveti in nikoli ne rodi pa bi posadil nashi.
Hvala in lep pozdrav
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Pri meni imata oba, hruška in naši enako rast.Ker mi naši ni preveč všeč sem na naši ponovno cepil hruško Krasanko in sedaj imata oba približno enako rast.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

papasmrk, najbrž tvoja sliva nima opraševalke v bližini. Si pomislil na to?
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Tukaj okoli je kar nekaj sliv in ni ga vrag, da ne bi bil kakšen ustrezen opraševalec. Lahko, da je kaj narobe s samim zemljiščem kjer raste (precej kamnita tla, morda slabo pripravljena sadilna jama...)
Odgovori