Stran 5 od 21
Objavljeno: So Sep 14, 2013 9:00 am
Napisal/-a muha
V moji marmeladi je ni čutiti, res pa je bilo breskev le ena tretjina. Pa tudi če bi jo čutila, mene grenkoba ne moti.
Objavljeno: So Sep 14, 2013 3:47 pm
Napisal/-a ck
Danes zjutraj sem probal krhelj iz breskve Cresthaven in je odličen.
Ohranila se je tudi lepa rumena barva, zato sem danes dal sušiti krhlje še iz treh breskev (več jih še ni bilo umedenih).
Ko sem lani videl posušene breskvine rezine (na tržnici) so bile te potemnjene (oksidirane ''') in nič kaj privlačne.
Letos sem naredil (in za zimo shranil) tudi 20 L breskovega gostega soka (prevrel) in je odličen._________________lp
Objavljeno: So Sep 14, 2013 10:14 pm
Napisal/-a venus
Igy in Optimist jaz jih bom shranila. Prinsem jih ogromno, če se ne bojo posušile do takrat. Lep pozdrav!
Objavljeno: So Sep 14, 2013 10:31 pm
Napisal/-a metuljc
venus je napisal/a: |
Igy in Optimist jaz jih bom shranila. Prinsem jih ogromno, če se ne bojo posušile do takrat. Lep pozdrav! |
Zasuj jih z vlažno mivko ali prstjo, pa bo.
Objavljeno: So Sep 14, 2013 10:44 pm
Napisal/-a venus
Zdravo metuljc! Bom probala! Dala jih bo v teglc in jih zasipala. Potem jih bomo pa ven lovili!
Objavljeno: Če Sep 19, 2013 9:35 pm
Napisal/-a Plamenka
originalnilist je napisal/a: |
Zadnjič sem v Hoferju kupila ploščate breskve,razbila in posadila kosčice in se mi zdi da ..bo nekej |
Jaz sem že večkrat posadila od plošate breskve, pa nikoli ni prišlo nič ven.
Objavljeno: Če Sep 19, 2013 10:47 pm
Napisal/-a voda
letos sem ugotovila , da ista v. b. na različnih področjih drugače reagira. npr: na vrtu v Lj. je bila krcata a ni imela take arome kot prejšnja leta (je v zavetju). letos druga (od sosede) na bajerju in na odprtem je imela zelo karakterističen vonuj in okus po v.b. kdo bi vedel na kaj vse reagirajo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Pe Sep 20, 2013 11:20 am
Napisal/-a TwityPity
Debato o sokovih, marmeladah iz vinogradniških breskev sem oddelil med recepte: Sok, marmelada iz vinogradniških breskev
Objavljeno: Pe Sep 20, 2013 1:22 pm
Napisal/-a muha
Sadeži iz mojega drugega drevesca, ki so pričeli zoreti šele te dni, so bistveno okusnejši in sočnejši od one prve. Kot sem napisala, so po izgledu povsem enaki, le koščici sta bili iz različnih virov. Ta, ki je boljša, je prišla mislim nekje iz Zasavja, od Solinarja iz bivšega foruma.
Objavljeno: Pe Sep 20, 2013 10:27 pm
Napisal/-a voda
Muha, zaradi tvoje pripombe, da bo ena od tvoj drevesc šla na breskovo pokopališče sem napisala prejšnjo ugotovitev. predlagam ti, da počakaš drugo leto, ker ni stvar v "koščica od nekod drugod" apmak od dogajanja vremena, pozicije, ob določenem času nastajanja plodu itd. to sem ugotovila letos, ker ta ista, ki ni imela na Lj. vrtu ne vem kako močan okus in aromo po v.b. je tam na bejrju in tukaj pri meni v Istri imela ta pravi okus. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)