Stran 5 od 9

Objavljeno: To Sep 16, 2014 8:07 pm
Napisal/-a Melona
Pri nas gre največ sveže. Ker čez poletje živimo od solat (in roštilja). Če ti povem, da nekateri v naši familiji papriko jedo tudi tako, da z njo zajemajo navadni jogurt, je jasno, ne? Razen vlaganja in polnjenja sem lani poskusila nekaj paprik posušit in si domišljala, da jih bom zmlela v prah. In imela od vijoličnih vijolično papriko v prahu Rolling Eyes . Jok, so zgnile. Ker seveda nisem hotela vklopit sušilnika, škrtulja škrta Embarassed . Na podstrehi pa ni šlo.

Objavljeno: To Sep 16, 2014 9:34 pm
Napisal/-a mfranc
Jap, ravno z ženo sva popoldan debatirala, kako se skozi leta spreminja uporaba domače zelenjave Rolling Eyes .

Ravno paprike smo pred leti veliko porabili v solatah, od nasitne grške solate, do grickanja pri malicah. Verjetno so pri meni veliko porabe paprike prevzeli čiliji Cool .

Si me pa spomnila, in evo, sedajle pri večerji bo padla ena .... Wink .

LP_________________mfranc

Objavljeno: To Sep 16, 2014 10:44 pm
Napisal/-a Irenca
Jaz naredim ajvar iz pečenih rdečih paprik in melancanov, Mfranc, pa v kozarčke za ozimnico. Bomba je, kar z žlico bi ga jedla! Priporočam Very Happy

Objavljeno: Sr Sep 17, 2014 9:07 am
Napisal/-a lera
Pri nas jo vložim v kis in pa delam namaz iz parike - super za k hrenovkam, klobasam in žaru._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com

Objavljeno: Sr Sep 17, 2014 9:21 am
Napisal/-a Melona
Lera, namaz iz paprike narediš s skuto?

Objavljeno: Če Sep 18, 2014 10:30 am
Napisal/-a lera
Melona namaz delam skoraj tak kot je Etin namaz iz paprik z gorčico in ajvarjem - ma res super zadeva._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com

Objavljeno: Če Sep 18, 2014 11:29 am
Napisal/-a Plamenka
Jaz nekaj paprike tudi zamrznem in jo pozimi popečem skupaj s čebulo, za prilogo k mesu, krompirju...

Objavljeno: Če Sep 18, 2014 12:38 pm
Napisal/-a mfranc
He, he, sem že našel dodatno zaposlitev za Ljubov dlan Very Happy .
Čez vikend naredim Harissa omako, v eni verziji so zraven tudi rdeče paprike.

Če jih še kaj ostane, pa mogoče namaz, sem se spomnil, da smo ga pred leti tudi precej porabili.

LP_________________mfranc

Objavljeno: Če Sep 18, 2014 1:18 pm
Napisal/-a brbr
Jaz iz rdečih delam ajvar, pečene v olju hranim v kozarcih. Letos sem je nekaj tudi zmrznila, da bom pozimi lahko pripravila omako za testenine (sestavine: čebula, česen, paradižnik, paprika, bazilika, konzerva tune in na koncu peteršij) in Džuveč riž, ki ga imava s hčerko nadvse radi.

Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Če Sep 18, 2014 4:25 pm
Napisal/-a metuljc
Tole mi pride na misel. Samo močno jih moraš natlačiti, pa morda malo posoliti, da spustijo malo vode. se po kuhi precej sesedejo.