Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Por - Allium porrum

Odgovori
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Tako,tudi por in peteršilj že rasteta v drvarnici lepo prekrita s suhim listjem.Prvič sem ju poskusno sadila tako zgodaj v korito.Do takrat,ko bo ozelenel,lepo napreduje lanskoletni na vrtu Laughing
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Na meter široko gredo bom sadila por. Na kakšno medsebojno razdaljo naj dam sadike?
V razpredelnici o dobrih sosedih sem videla, da je zelena dobra soseda poru. Je kdo že sadil mešano - zeleno in por, kako na gosto in kako se obnese?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

A imata oba isto muho - ali vsak svojo ? Laughing Laughing da ne boš muham zmešala jedilnikov bhuahahaha
oprosti, malo se moram pohecat Laughing Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami, pred leti sem precej na gosto skupaj (zaradi prostorske stiske)sadila zeleno, por in še brokoli blizu zraven. Začuda je vse odlično uspevalo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kako na gosto je odvisno tudi, ali je por sorte Slonova noga ali, recimo, Carentan, Slednji je višji, tanjši, nekako elegantnejši, prvi je, že ime pove, robusten, nizek in precej širok. Konec koncev, če se izkaže, da so sadike premalo vsaksebi, pač kakšno vmes poješ že poleti, pa je. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Figula, Muha in Metuljc - vsem hvala. Bom kar posadila vse sadike, ki sem jih sama vzgojila in jih imam precej. Kar bo pregosto, bom pa sproti redčila.
P.S. Ta por ni noben čokatež, ampak eleganten vitkež._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Letos sem prvič sadil por in me zanima, če je normalno da je tako debel. Shocked
Vajen sem tistega iz trgovine, ki je bolj vitke sorte.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Morda imaš sorto slonova noga, Elephant ali podobno. Različne sorte se zelo razlikujejo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bi rekla, da je eden od the dveh, ker je bolj čokat - kratek. Jaz ponavadi sadim sorto Elefat in izgleda podobno.

Trocki, čestitke k lepemu pridelku.

Jaz sem za mojega ravno zdajle ponovno pripravila mešanico rabarbarinega čaja in kefirja, da ga bom zalila proti porovi zavrtalki. Se mi zdi, da je tale muhica ponovno na obisku na mojem vrtu Evil or Very Mad

Kako pa je drugod?_________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Lani sem drugič sejala por v stiroporasto korito in sem bila zelo zadovoljna. Zelo lep por sem imela. Letos sem ponovila in je kar lepo prišel ven. Lani malo slbše.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori