Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gozdni med

Odgovori
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

babaco je napisal/a:
Lana, da te malce popravim. Čebele nabirajo med večinoma v gozdu, kar je travnikiov v okolici niso bili nikoli škropljeni, le zakaj bi bili Shocked .
Chem trail Shocked Question
Saj sem napisal, Prodam Gozdni med.

Ja, oprosti, ni bilo tako mišljeno. Sama še vedno menim, da je vsak gozdni med še daleč najbolj bio, eko. NI špricanja od njiv, niti od industrije.

Chem traili so pa ne glede na to ves čas nad našimi glavami. Prejšnjo sredo sem videla enega, ki je bil 40x širši od navedne sledi od aviona in 40 x višji, v obliki zeloooo dolgega kvadra, ja kvadra, ki se je vlekel preko Planine v smeri KP-LJ. Pa če gledaš malo fb, ti je jasno, da je to fotografirano zelo pogosto pri nas. Da ne govorim o tem, da sem vedno par dni po tem podrta in ljudje okrog mene tudi, samo nihče ne povezuje svojega počutja s tem, ker se o tem v Sloveniji namensko ne govori. ker si državni sovražnik, če to sploh omeniš ali o tem pišeš. IN ja, nato izvaja nad našimi kraji, ker smo pač člani nata, neovirane poskuse z vremenom. NIti najavit se jim ni treba. Neovirano letijo in spuščajo kemijo. Med temi uradnimi poskusi spuščajo nad naše gozdove, travnike, vrtove neovirane količine aluminija, silicija in še nekaj takih strupenih snovi. uradni program je to, nič skrit in nič nedovoljen. V Sloveniji. ker v Ameriki so pa to delali že leta in leta in jih imajo ljudje dovolj, so se malo nad evropo preselili še dodatno. IN ja, to gre v naš med. Tudi gozdni. Vem da nimamo nobenega vpliva na to, ker je politično gor speljano, ampak žalostno pa je, da ne moremo več pridelat ničesar bio ali eko niti če popolnoma nič sami ne škropimo. In potem se čudimo, zakaj nam čebele umirajo. To je bil vmesen medklic, ki nima veze s tvojim, prepričana sem, da še skoraj najmanj onesnaženim medom pri nas. Ker notranjska je le toliko revna dežela, se ni razvilo ne vem koliko industrije in odplak in kemije, da je temu primerno daleč najbolj eko in bio. To je en velik plus naših krajev. Tako da se še enkrat opravičujem, če si vzel osebno, ni bilo tako mišljeno. Ogorčena sem nad državo, ne nad medom.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Baboco!
Da ne boš nazadnje ti kriv,če bo koga po medu zgaga pekla!
Teorija zarote je pa za tiste,ki vanjo verjamejo!_________________Narava vse povrne!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Glede na nakodranost naše državne meje me fascinira, kako jim uspe se izogniti onim na oni strani meje, pa najsi bodo vzhodni, severni, zahodni ali južni sosedje, da o meji na Dragonji ne govorim posebej.
Tudi tole je medklic.
lana

ferdo36 je napisal/a:
Baboco!
Da ne boš nazadnje ti kriv,če bo koga po medu zgaga pekla!
Teorija zarote je pa za tiste,ki vanjo verjamejo!

To ni teorija zarote, čeprav jo nekateri tudi tako imenujejo, ker posledice so in bodo zelo zelo hude. To ti vsaka vlada jasno in glasno pove, da delajo poskuse z vremenom. Saj to je čisto mednarodno in meddržavno priznan program - to ni nobena skrivnost nikjer na tem svetu. In čisto uradno je priznano, da ob tem nastajajo taki oblaki kot nastajajo. Pač igrajo se z oblaki pod "željo" uravnavati vreme. To upravičujejo s tem,d a bodo uredili, da ne bo toče in podobnih nevšečnosti, ki nam grenijo lajf. To delajo. To ni nič skrivnostnega ali od države skritega. Čisto javno je. Druga stvar je pa, če imenuješ teorijo zarote to, da jaz verjamem, da ta aluminij, silicij in mislim da barij, pa druge težke kovine, ki jih mečejo dol s temi poskusi, škodujejo. Jaz verjamem, da mi hudo zelo škoduje, kakor škoduje tudi drugim živim organizmom. Ker če mi aluminij, silicij in barij, kadmij, svinec in kloridi škodujejo v drugih oblikah zauživanja, vdihavanja in prehajanja skozi kožo, le kako naj mi to ne bi? če pa kdo drug misli, da mu ne škoduje, pa fajn, ane. Ne branim nobenemu.

Poročilo od letos samo iz enega obstreljavanja oblakov:

V MARIBORU ”ZAPADLO” 240 KG ALUMINIJA in 5 TON KLORIDOV
29/03/2013

V vzorcu svežega snega, ki je bil odvzet v ponedeljek 25.03.2013 zjutraj ob 6:30h na območju Maribora, je bila po opravljeni analizi s strani ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO – INŠTITUTA ZA VARSTVO OKOLJA, zaznana količina Kloridov 2,5mg/l (mili gramov na liter), količina Aluminija 120μg/l (mikro gramov na liter), ter ostalih težkih kovin, kot so Kadmij 0,11 μg/l, Baker μg/l, Mangan 8,9μg/l, Nikelj 1,2μg/l, Svinec 2,1μg/l in Cink 26μg/l.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Lana, ni problema. Wink
Dekleta, Garden-ja, Muha, Plamenka,Bobolino in Br-Br hvala za naročilo.
Se ravno pripravljam, da med pretočim v kozarce. Med je precej gost in zelo lepo diši po hoji. Poleg Javorja in hrasta je notri najbrž tudi delež lipe, kostanja ni, tako, da med ne greni. A še e tole, med je pridelan na višini 720m n.m.v.
Itak pa bom dal kozarec za probo, če kateri ne bo všeč, ga ji ni treba vzeti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

babaco, jaz ga že ne bom vračala. Uživam v različnih odtenkih okusa medu iz domačih panjev. Le oni ta poceni trgovinski je ves praktično enako (brez)okusen.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Babaco, če ti ne bom naredila prevelikega dela, potem mi prosim namesto dveh kozarcev pripravi prosim štiri.
Gozdni med imam rada, temnejši in bolj močan je, raje ga imam, tako da sem se odločila, da bo praktično celotna zimska količina tvoja.
Verjamem, da mi bo všeč._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Garden-ja, z veseljem ti pripravim štiri kozarce. Cool
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Odlično, hvala._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
lana

Jaz bi tudi 2 kozarca prosim.
Odgovori