Zelena solata - Lactuca sativa
-
Irena, vso srečo ti želim pri kalitvi naročenega. Upam, da ne bodo prepakirali kar lansko nekaljivo seme
. Ko ga dobiš, daj prosim takoj naredi kalilni test in če ti uspe, se ti priporočam za par semen, če bo v vrečki tako veliko semen kot lani. Mi je bilo že to kar sumljivo, ker so estonski paketki običajno z zelo malim številom semen, vsaj tistega, kar sem jaz naročala._________________Živeti na podeželju je najlepše!
![Crying or Very sad](images/smiles/icon_cry.gif)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
V četrtek sem posejala prvo solato. Po vzoru vode sem jo do vznika pustila na toplem. Mizuna (slavc, hvala za semena) je vzklila v 3 dneh, Leda pa danes. Vse je šlo ven v balkonski rastlinjaček, da se ne bi na toplih policah pretegnila.
Mizuno bom imela prvič. Ima že kdo kaj izkušenj z njo? Je mogoče rezivka? Je sploh solata, saj so klični listi bolj podobni križnicam?
PS: Striček google pravi, da je res križnica
. In celo svojo temo že ima.
Mizuno bom imela prvič. Ima že kdo kaj izkušenj z njo? Je mogoče rezivka? Je sploh solata, saj so klični listi bolj podobni križnicam?
PS: Striček google pravi, da je res križnica
![Surprised](images/smiles/icon_surprised.gif)
-
Irenca živio, sedaj sem kar nekaj postov nazaj prebrala, da ne najdeš seme "Romanske solate". če boš šla sedaj v semenarne boš zagotovo našla, sredi poletja je že problem. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
Gledam malo po netu o zimskem gojenju solate v zaprtem prostoru, pa ne znam tole raztolmačiti:
Je tu kaka strokovnjakinja za solato ali angleščino![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Citiram: |
Repurposing Romaine lettuce Once you've removed the leaves that you plan to use, pop the remaining stump into a ramekin with a bit of water. No more than 1/2" of water works. |
Je tu kaka strokovnjakinja za solato ali angleščino
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
-
Repurposing Romaine lettuce
Once you've removed the leaves that you plan to use, pop the remaining stump into a ramekin with a bit of water. No more than 1/2" of water works.
Ponovna uporaba solate Romaine
Ko ste odstranili liste, ki jo nameravate uporabiti, postavite preostalo (štor, sredico) v posodico z malo vode. Ne več kot 1/2 inče (1,27 cm
) vode.
Once you've removed the leaves that you plan to use, pop the remaining stump into a ramekin with a bit of water. No more than 1/2" of water works.
Ponovna uporaba solate Romaine
Ko ste odstranili liste, ki jo nameravate uporabiti, postavite preostalo (štor, sredico) v posodico z malo vode. Ne več kot 1/2 inče (1,27 cm
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
-
- Kraj: Rimske Toplice