Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Marijav dolga leta sem imela lastno seme ,do predlanskim ko so najprej krave vse pojedle ,lansko leto pa mije zdravje ponagajalo je pa mož vse skupaj podoral k semu ni dalo pospravt.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Irena, vso srečo ti želim pri kalitvi naročenega. Upam, da ne bodo prepakirali kar lansko nekaljivo seme Crying or Very sad . Ko ga dobiš, daj prosim takoj naredi kalilni test in če ti uspe, se ti priporočam za par semen, če bo v vrečki tako veliko semen kot lani. Mi je bilo že to kar sumljivo, ker so estonski paketki običajno z zelo malim številom semen, vsaj tistega, kar sem jaz naročala._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Vrečko že imam, kalilni test pa res lahko naredim. Se ga kar lotim.
Irena
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V četrtek sem posejala prvo solato. Po vzoru vode sem jo do vznika pustila na toplem. Mizuna (slavc, hvala za semena) je vzklila v 3 dneh, Leda pa danes. Vse je šlo ven v balkonski rastlinjaček, da se ne bi na toplih policah pretegnila.

Mizuno bom imela prvič. Ima že kdo kaj izkušenj z njo? Je mogoče rezivka? Je sploh solata, saj so klični listi bolj podobni križnicam?

PS: Striček google pravi, da je res križnica Surprised . In celo svojo temo že ima.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Irenca živio, sedaj sem kar nekaj postov nazaj prebrala, da ne najdeš seme "Romanske solate". če boš šla sedaj v semenarne boš zagotovo našla, sredi poletja je že problem. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Gledam malo po netu o zimskem gojenju solate v zaprtem prostoru, pa ne znam tole raztolmačiti:
Citiram:
Repurposing Romaine lettuce
Once you've removed the leaves that you plan to use, pop the remaining stump into a ramekin with a bit of water. No more than 1/2" of water works.

Je tu kaka strokovnjakinja za solato ali angleščino Smile
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Repurposing Romaine lettuce
Once you've removed the leaves that you plan to use, pop the remaining stump into a ramekin with a bit of water. No more than 1/2" of water works.

Ponovna uporaba solate Romaine
Ko ste odstranili liste, ki jo nameravate uporabiti, postavite preostalo (štor, sredico) v posodico z malo vode. Ne več kot 1/2 inče (1,27 cm Wink ) vode.
Oldi

Saj nekako tako sem tudi sam prevedel, ampak to mi nič ne pove, kar bi lahko uporabil, ne štekam kaj hoče povedat.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na osrednjem delu, steblu, si pustil nekaj najmlajših listov in rastni vrčišeč, srček rastline. Ker je v steblu /"štor") zaloga hranil, bo tak srček še malo zrasel in ga boš lahko porabil. Preprosta obika siljenja rastline.
Oldi

Na to sem pomislil, ampak zakaj tako malo vode?, zato mi ni šlo skupaj.
Odgovori