Hibiscus rosa sinensis - kitajski hibiskus

Odgovori
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Hvala ti lepa. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tako pa me že celo zimo razveseljuje moj hibiskus.

_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepotec! A ni to ena prijazna rožica, ki cveti tudi pozimi - samo svetlobo in sonce pa mora nujno imeti, brez tega ni nič.
stara postaja

V resnici je lepše barve, svetilo je sonce in slikano je z mobilnikom, ker mi je na fotoaparatu crknila baterija (se ne napolni več).
Imela sem ga tik ob balkonskih vratih, kadar jebilo sončno, je bil vse obsijan (južna stran). Letos ima tudi neverjetno lepo, bleščeče listje. Je pa že zelo visok in širok, kmalu mu ne bom več kos Embarassed .
Zdaj sem ga odmaknila za poldrugi meter od šipe, ker sem morala postaviti rastlinjak za pikirance. Najbrž mi bo zameril, a tako je v življenju, sebičnost pač ne pride v poštev , če hočeš živeti v miru s sosedi. Laughing (paradajzom in paprikami)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pa en moj. Žal kar ne raste tako zdravo kot vsi ostali, pa ne vem, zakaj. Listi so ves čas navzdol, kot bi bili povešeni, ampak so napeti, pa majhni so... Zelo bolehen deluje...
Slike so izgnile, ker Slikomat ne deluje več - uredila muha
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

O, ta je pa za razliko od onega, ki si ga dal meni, čisto bel, brez učka.

Presadi ga in obenem preglej, če se ni kaj zaredilo med koreninami.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lahko je pa to čisto njegova značilnost. Konec koncev, zacvetel je, očitno ni na robu obupa. (mimogrede, imaš kako posebno strast zbiranja belocvetočih rožic?) Wink
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Muha,ali je tudi v letošnjem letu zacvetel. Res je nekaj posebnega s svojo belo barvo in rdečim okecom. Kitajske hibiskuse je precej težko na novo vzgojiti iz podtaknjencev ali ne: Kateri način je najboljši iz izkušenj:
* potaknjenec daš v kozarec z vodo in na svetlo mesto
* potaknjenec vtakneš v vlažni substrat in čakaš, da požene novi list
* potaknjenec vtakneš v lonček z zemljo, pokriješ z vrečko iz folije in opazuješ...
* ali četrti način ???
Nazadnje urejal/a braneb 19 Okt 2015 14:40; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Je zacvetel in to obilo Very Happy . Ampak rdeča vzdolžna lisa na listu se ni ponovila, očesca so pa seveda ostala.

Se kar strinjam, da so delikatni za razmnoževanje. Meni je najbolje uspel tretji način. Prvega se poslužujem le, kadar rastlino obrežem in mi je škoda zavreči vejice. Od celega šopa počasi odstranjujem stran tiste, ki pričenjajo gniti, teh je ponavadi tretjina, ostali vztrajajo tudi do leto in več in čeprav z vidnim kalusom nisem pri vseh dočakala korenin. Nisem še ugotovila, kaj je temu vzrok, kajti: sem in tja se je kak potaknjenec lepo ukoreninil že po 3 mesecih Confused . Mora biti nekaj na pravem času in pravilno odvzetem potaknjencu (mlad les, star les ..).
stara postaja

Jaz sem imela srečo: enkrat sem ukradla par vejic pred eno pisarno, kjer sem čakala kot Butalec. (bil je ogromen grm v posodi pred matičnim uradom) Malo sem skrajšala liste in potaknila v substrat za rože. In pozabila nanj, kot na marsikaj. Ne vem več po kolikem času me je presenetil z novo rastjo, danes je že tak kot omenjena matična rastlina.(ne vem, kje je končala, je izginila od tam) Ne vem, kako dolgo ga bom še lahko prenašala, on raste, jaz pešam Embarassed ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori