Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bazilika Blue Spice

Odgovori
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Bi mogoče imel kdo par semenčkov bazilike Blue Spice - prosim ? _________________
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Ja, pridi ponje v Dol pri Lj. ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pošta Slovenije še obratuje. Wink
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Orhy, jaz imam seme te bazilike, samo ne vem pa, če imam tvoj naslov? Daj mi ga pošlji na zs, sedajle me tako glava boli, da nič ne vem Embarassed
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Čira, čara copra stara: naj figulo neha glava boleti! Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
figula

stara postaja, hvala za dobre vibracije Smile
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Iz semen bazilike blue spice je tole dvoje vzklilo. Ali je drugo samo plevel ali ta bazilika?
Obedve imata vonj.

_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
figula

Na prvi pogled bi rekla, da je na drugi sliki Blue spice, na prvi sliki pa navadna.

Blue ima bolj take mat in nazobčene listke, pojavijo se še tu in tam male bele pikice, najbolj pa diši takrat, ko cveti. Cveti res dolgo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz lahko gojim navadno baziliko samo notri (zunaj je zanjo prehladno, letos sicer spet poizkušam, a ponavadi čisto oleseni, listki postanejo pa majhni, trdi, zgubani, nazadnje pa črni) Crying or Very sad .

Nekaj sezon mi je notri pod strešnim oknom krasno uspevala, potem pa so se pojavile ene uši ali kaj, vse je bilo lepljivo - in je izdihnila. In od takrat vsako leto isto (celo večkrat na sezono, ker kupujem nove in nove sadike), čeprav je drug lonček, druga prst, druga rastlina ... Je možno, da se te uši kar nekako ohranijo na okenski polici, ali jim okolje tako odgovarja, da se vsakič znova pojavijo?

Mislite, da bi kakšna druga vrsta bolje uspevala?

Čisto sem žalostna, ker brez bazilike mi živeti ni ... hočem_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa ne bi ti nekje na najbolj sončnem naredila en mali rastlinjaček prav zanjo? Čeprav, če ti uspeva paradižnik, ni vrag, da ti bazilika ne bi. Poskusi ponovno.
Odgovori