Myrtus communis - mirta

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Mislim, da sem po prebiranju spleta ugotovila zakaj moje nočejo ven Sad . Menda ima mirta velik delež "gluhih" semen, ki ne kalijo.
Ker sem svoje namakala v termovki, se ni videlo katera semena plavajo in katera so potonila - v svetleči ozki globini se to težje opazi in loči Evil or Very Mad .

Včeraj zvečer sem namočila eno peščico - in res jih velik delež plava na površju! Takšne sem verjetno prvič v zemljo dala in ni čudnega, da jih še ni ven Laughing Laughing

Bom poročala če bodo potopljena semena kaj bolj pridna in hitra pri kaljenju. Jih bova s staro postajo namnožile toliko, da jih bo za cel Gartlc Cool Laughing .
(voda hvala)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

"za cel gartlc" lepo figula.
tako sem jaz rekla za glicinije. toliko jih bom namnožila in jih posadila ob rob avtoceste, da nastanejo svetoči tuneli. bilo bi lepo a ne. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

voda, z užitkom bi se bilo peljati po tunelu cvetočih glicinij!! noro

(sem naročila 10 semen te Wisterie Sinensis - če bodo kalila, se čez 15 let pohvalim s cvetjem Laughing )
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

uf fuf Figula, zakaj ne poveš, da bi jo rada imela. iz semen res zacvetijo šele po 10-tih letih. te pogrobane pa v 3-tjem letu. če želiš jo dobiš. lpvoda

PS: se oproščam zaradi smetenja z glicinijo pri mirti. ne bom več. figula dajmo se slišati v pravi temi._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Tiste, z modrimi cvetovi, ki ne zaživijo ne poleti ne pozimi, ne v loncu, ne na gredi Wink , sem enkrat kupila pod imenom "Japonska mirta". Izkušnje so bile enake, kot tvoje.

Saj obe misliva na TOLE, a ne?

Tale "japonska mirta" je nekako toliko v sorodu s pravo mirto kot trobentica ali materina dušica, morda za koleno bolj, no.
Vidite, zato, ker tako brezglavo in nespametno tvorijo imena doslej neznanim rastlinam na našem področju nepoklicani (ali premalo korektni poklicani), nastaja zmeda in slaba volja.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Moja so vsa potonila.
Imam semena mirte c. (tj. navadne) z belimi cvetovi.
Kot rečeno, pri nakupu so se pohvalili, da imajo njihova semena visoko kvaliteto in kaljivost. Čakamo, torej. Very Happy
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Januarja 2014 sem dobila mičkeno sadikico iz Dalmacije. Kmalu sem jo posadila ven, okrog nje se je naredila blazinica timijana. Domišljala sem si, da jo bo morda ščitila pred zimo. Danes je reva taka. Ampak še upam, da so jo staknili samo listi, da je srce še zdravo. Zlepa si ne bom odpustila, če je preminila zaradi moje malomarnosti.

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Še vedno nič... Sad
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Ja pa sem svoje sejančke pred kratkim presadila v lončke. Najprej po eno rastlinico, ker pa so tako micene, bi jih bilo strah same, pa sem sadila po dve ali tri v lonček. Imajo po 4 listke, ampak so tako majhne, pa zdi se mi, da se nikamor ne premaknejo Embarassed . Tako da zaenkrat še ne bo cvetja Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
figula

Jaz sem jih tudi, imam podobna opažanja Smile plus da se ravno ne premikajo rade. Niso si še vse opomogle Sad mogoče jim dam danes malo encima in držim pesti, da jih dvigne molitev
Odgovori