Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kompost na kubike

Odgovori
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

crtj je napisal/a:
Ker ima prvotni spraševalec vpisano lokacijo LJ, je mogoče aktualna tale kompostarna v Domžalah:

http://www.bizi.si/KOMPOSTARNA-HUMIS-MARJAN-MARINKOVIC-S-P/

Nisem bil tam, nastopam samo kot repetitor Googla Smile

Ojla,

mislim, da sem ze opisal pogovor z zaspanim gospodom, ki kompost prodaja po 80E za kubik. Smile
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Meni pa ne gre v glavo,kakšna kompostarna je to, da nima nič zaposlenih. Ne vem, morda pa nisem več za na ta svet.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

cinija1 je napisal/a:
Meni pa ne gre v glavo,kakšna kompostarna je to, da nima nič zaposlenih.

Mislim, da to pomeni, da ta oseba - nosilec ne zaposluje drugih oseb, je samozaposlena.
Sam kako pa sam premeče na tone komposta, pa ne vem Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ja, Tiny je pa mislil, da je govori z zaspanim gospodom, je bil pa najverjetneje tako utrujen._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Če ga premeče dnevno na tone in tone,je verjetno res utrujen. V ceno pa ima verjetno vštet tudi dovoz na dom,razvoz doma ter sajenje in sejanje. Very Happy
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

cinija1 je napisal/a:
Meni pa ne gre v glavo,kakšna kompostarna je to, da nima nič zaposlenih. Ne vem, morda pa nisem več za na ta svet.
lp cinija

Tiny, oprosti, spregledal sem epizodo z zaspanim gospodom Smile

Cinija1, imeti redno zaposlene je najdražja oblika plačevanja dela. Davčna (-prispevčna) politika deluje proti zaposlovanju. Žal. Zato se potem vzpostavijo drugačni odnosi plačevanja opravljenega dela, ki so ravno tako legalni, le da se ne štejejo v statistiko zaposlovanja. Kupe pa po moje premetavajo s stroji Smile
tiny

Ce kdo ve, kje bi lahko opravil analizo komposta glede primernosti za vrt kar na dan z informacijo. Dobil sem informativno ponudbo (brez predracuna) od CRO Vrhnika, ki je saj do sedaj najugodnejsa. Vkljucno s prevozom, ki se mi ne zdi drag.

Vemo pa, da predelujejo BIO odpadke. Malo razmisljam, katere snovi bi lahko se skodile in ostale v kompostu po tem ko je proces kompostiranja ze koncan. Ideje?

LP
tiny

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Nisem kemik, a mislim, da težke kovine gotovo kar ne izginejo, ali pač?

Mislim, da je glavni namen takega kompostiranja, zmanjševanje obremenitve odlagališč odpadkov z organskimi odpadki in ne izdelava kvalitetnega komposta.

Na hitro sem preletela uredbo o kompostiranju... Ker je uporaba komposta (tudi 1.kvalitete) količinsko določena in omejena (8t/ha kmetjskih zemljišč, v povprečju petih let). To me je v mojem prepričanju o kvaliteti takih kompostov še utrdilo...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

brbr je napisal/a:
Nisem kemik, a mislim, da težke kovine gotovo kar ne izginejo, ali pač?
Mislim, da je glavni namen takega kompostiranja, zmanjševanje obremenitve odlagališč odpadkov z organskimi odpadki in ne izdelava kvalitetnega komposta.

Tudi sama sem se spraševala, če je iz organskih odpadkov iz odlagališč mogoče dobiti kompost za pridelavo zelenjave za prehrano Crying or Very sad Meni se tak kompost zdi bolj primeren za izboljševanje degradiranih zemljišč ob avtocestah na primer, da bi jih čim hitreje ozelenili in preprečili, da jih povsem ne osvojijo invazivne monokulture._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori