Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Semenitev kapusnic
Tajana: tudi jaz se postavljam v vrsto za rdeči brstični ohrovt, prosim. Kar se pa tiče sejanja zdajle - moje izkušnje so sledeče: Ko sem semenila Toskanski ohrovt, se je vedno nekaj rastlin zasejalo samih. Te so glede na pozno kalitev vse poletje zaostajale za tistimi, ki sem jih sejala jaz. Vendar so do zime zrastle v lepe rastline z lepimi velikimi listi in lani tudi dosti bolje preživele zimo, kot pa posebej vzgojene rastline.
Pri brstičnem ohrovtu (posejanem zdaj) se mi zdi, da bo zelo pozno, če ne šele spomladi nastavil brste. Daj, posej, prosim, da bomo vedeli za vnaprej, ali kar pustimo, da se sami sejejo, ali jih moramo vzgajati vnaprej..._________________naredimo svet lepši
Pri brstičnem ohrovtu (posejanem zdaj) se mi zdi, da bo zelo pozno, če ne šele spomladi nastavil brste. Daj, posej, prosim, da bomo vedeli za vnaprej, ali kar pustimo, da se sami sejejo, ali jih moramo vzgajati vnaprej..._________________naredimo svet lepši
Pixie: ali govoriš za seme v naslednjem letu, ali imaš vse te sorte z letošnjim semenom? Če so letošnje in so rastle skupaj, so verjetno skrižane med sabo in seme ni zanesljivo. Za drugo leto pa bi se lahko zmenili, kaj bo kdo prideloval... Kar se mene tiče, bi bila zelo vesela kakšnega semena zelja...
Jaz ponavadi semenim Toskanski ohrovt, vendar ga letos nisem, ker so vse lepe rastline čez zimo propadle. Imam pa precej lanskega semena (za ves Gartlc dovolj)_________________naredimo svet lepši
Jaz ponavadi semenim Toskanski ohrovt, vendar ga letos nisem, ker so vse lepe rastline čez zimo propadle. Imam pa precej lanskega semena (za ves Gartlc dovolj)_________________naredimo svet lepši
tajana je napisal/a: |
Okus je podoben zelenemu. tako kot zelje, rdeče in zeleno, težko primerjam okuse. Lani sem dobila par semenk od znanke. prej tudi jaz nisem vedela, da obstaja. je zanimiva popestritev na vrtu in na krožniku. Notranjka, te vpišem na seznam za semena. |
Hvala vnaprej.
Ne potrebujem veliko,mogoče samo 10 semenčk.Imam majhen vrt ampak imam pa zelo rada raznolikost v vrtu._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Pozdravljeni
Mislim, da je bilo spomladi nekaj govora o semenitvi kapusnic ali pa se mi kar dozdeva. Da bi eden semenil samo eno zadevo in ni možno, da se skrižajo. Pa bi si potem delili. Gledam z mojega vidika male parcele.
Lepo se imejte v želji, da se vremenarji motijo pri svoji napovedi.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Mislim, da je bilo spomladi nekaj govora o semenitvi kapusnic ali pa se mi kar dozdeva. Da bi eden semenil samo eno zadevo in ni možno, da se skrižajo. Pa bi si potem delili. Gledam z mojega vidika male parcele.
Lepo se imejte v želji, da se vremenarji motijo pri svoji napovedi.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Obujam tole temo, ker bo pošasi čas, da se odločimo, če in kaj od kapusnic bomo semenili.
Pri meni je letos Toskanski ohrovt dobro prezimil in imam nekaj lepih rastlin, ki jih mislim pustiti za seme. Tudi zeleni kodrolistnati ohrovt je lep, vendar ne morem istočasno semeniti obeh.
Sprašujem, ali že razmišljate, katere kapusnice boste semenili?
Pixie, tole tovje pisanje, od lani sem spregledala se opravičujem... Kako se je izšlo, ali je še kakšna rastlina na vrtu, ali so vse pojedli prašički?_________________naredimo svet lepši
Pri meni je letos Toskanski ohrovt dobro prezimil in imam nekaj lepih rastlin, ki jih mislim pustiti za seme. Tudi zeleni kodrolistnati ohrovt je lep, vendar ne morem istočasno semeniti obeh.
Sprašujem, ali že razmišljate, katere kapusnice boste semenili?
Pixie, tole tovje pisanje, od lani sem spregledala se opravičujem... Kako se je izšlo, ali je še kakšna rastlina na vrtu, ali so vse pojedli prašički?_________________naredimo svet lepši