Stran 5 od 7

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 8:45 am
Napisal/-a muha
Tudi prekajeno meso dandanes kupujemo samo še zaradi okusa Wink Very Happy . Za ričet, joto..... njami . Homeopatsko gledano moraš včasih pojesti tudi kaj škodljivega Laughing Laughing .

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 9:24 am
Napisal/-a metuljc
muha je napisal/a:
Tudi prekajeno meso dandanes kupujemo samo še zaradi okusa Wink Very Happy . Za ričet, joto..... njami . Homeopatsko gledano moraš včasih pojesti tudi kaj škodljivega Laughing Laughing .

Tudi nehomeopatsko, kako pa naj imunski sistem deluje in je pripravljen, če se vsemu, kar bi ga "zdrmalo", izognemo?

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 10:21 am
Napisal/-a mravlja
Dobro jutro, zasvojenki Laughing .
Me bosta prepričali, kajne... Very Happy.

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 10:31 am
Napisal/-a metuljc
O ne, jaz prav nikogar nič ne prepričujem, le dejstva navajam (in svoje poglede), odloča se pa vsak sam.

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 10:40 am
Napisal/-a mravlja
Eh, metuljc, saj ni tako hudo...
Sem se pri mesu navadil, da mi je boljše samo suho, kot suho in dimljeno, se mi zdi, da ima boljši okus. Ga pa sam nimam prilike dimiti, da bi preizkušal. Za čilije - to bi bilo lažje preizkusiti.

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 10:54 am
Napisal/-a choco_chili
Jaz jih dimim za dimljeno omako. Že več kot 10 let ne jem mesa in mi iskreno povedano zadišijo kakšne dimljene stvari, ampak ne bi jedel mesa. Nekaj te dimljene omake v golažu brez mesa naredi svoje in se mi zdi, kot da je v njem prekajena slanina ali podobno. Ali pa dimljena omaka malce pred koncem pečenja vmešana v prebranec mi je zakon.

@žlehtnoba Thx

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 12:34 pm
Napisal/-a goIdhorn
metuljc je napisal/a:
Ja, zaradi arome, seveda. Si kdaj poskusil dimljeno papriko, dimljen čili? Čisto malo dodatka v jed da izjemno aromo.


To dimite in nato posušite ali pustite kar take? Mogoče jih bom poskusil tudi sam malo zaplinit. Jih imam še kar nekaj na okenski polici.

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 4:11 pm
Napisal/-a choco_chili
Dimljeni imajo tako močan vonj, da jih težko kam spraviš, da nima vonja po dimu. Ko sem jih dimil pri Mfrancu sem jih spravil v "neprodušno" posodo in zavil v dve vreči, pa je prišlo vse čez, da je hladilnik bil še nekaj časa dimljen. Sedaj takoj po dimljenju skuham omako. Tudi pri kuhanju je dobro, da to delaš kje zunaj, ker drugače boš imel doma vonj, kot je bil v starih črnih kuhinjah. En teden se nisem znebil vonja po dimljenem v stanovanju.

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 5:10 pm
Napisal/-a voda
jaz ko dimim delam tako, da čilije na dimu in zraku posušim (enako kot dimljeni pršuti). to traja kar nekaj dni. torej ne naenkrat v samo 30-tih minutah, saj ostanejo še sveži z vonjem po dimu in jih je, ker so še sveži potrebno spraviti v hladilnik oz so uporabni prav tisti hip.

moj namen je da jih shranim za dalj časa a pri tem morajo biti posušeni na zraku in z vonjem po dimu. ko so suhi in podimljeni jih dam v peki papir in v zaprto steklenko. zdržijo izredno dolgo časa. uporabnost neomejena.

npr: zmleti, zmrvljeni v sprotni kuhi ali natopljene v manjše flaške z oljčnim oljem. (ena četrtina flaške zrezanih dimljenih čilijev ostalo oljčno olje). potrebno je da stoji nekaj časa. takšno olje uporabljam predvsem kot dodatek čez solate. zelo okusno. nekaj kapljic in je solata totalno waw. (no kakor za koga). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 7:37 pm
Napisal/-a metuljc
voda je napisal/a:
jaz ko dimim delam tako, da čilije na dimu in zraku posušim (enako kot dimljeni pršuti). to traja kar nekaj dni. torej ne naenkrat v samo 30-tih minutah, saj ostanejo še sveži z vonjem po dimu in jih je, ker so še sveži potrebno spraviti v hladilnik oz so uporabni prav tisti hip.

lpvoda


če jih po dimljenju pospraviš v kozarčke in pasteriziraš, se ohranijo sočni poljubno časa.