Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Na Guni
Moderator: Melona
Doli, z mislimi sem še vedno v tvojem vrtu in zdaj, ko gledam slike, še bolj.
Itak že vem, da imaš na njem same posebnosti, ampak čisto znova mi uspeš predstaviti vrtnico, ki je še ne poznam. Basyes Purple Rose, zelo zanimiva in posebna, prvobitna. Krasna krvavordeča barva.
Boš slikala tudi Apple Blossom od blizu? Videti je kot oblak cvetja._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Itak že vem, da imaš na njem same posebnosti, ampak čisto znova mi uspeš predstaviti vrtnico, ki je še ne poznam. Basyes Purple Rose, zelo zanimiva in posebna, prvobitna. Krasna krvavordeča barva.
Boš slikala tudi Apple Blossom od blizu? Videti je kot oblak cvetja._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Apple Blossom se že poslavlja, Garden-ja, pod njim je vse belo od drobnih cvetnih lističev. Ta rambler se zelo lepo sam očisti, medtem ko nekateri rabijo pomoč. Ker bi rada ohranila šipke jih ne obrežem, snemam jim samo suhe porjavele cvetove.
Rada bi primerjala svojo Rosy Cushion s tvojo. Prišla je iz Nizozemske, na njej sta bili dve oznaki -Rosy Cushion in pod tem Fleurette.
Cveti neprestano, cvet velik 5-6cm.
Silva30, hvala -enako tvoj.
Rada bi primerjala svojo Rosy Cushion s tvojo. Prišla je iz Nizozemske, na njej sta bili dve oznaki -Rosy Cushion in pod tem Fleurette.
Cveti neprestano, cvet velik 5-6cm.
Silva30, hvala -enako tvoj.
Ob predzadnji sliki sem pomislila na krhke porcelnaste skodelice, ki so bile tako skrbno pospravljene v babičini omarici. Prav taki nežno roza cvetovi so bili narisani na njih.
Apple Blossom je pa res obtežena s svojimi socvetji. Tako kot Garden-ja, tudi jaz prosim za sliko od blizu. Sem se lani odločala med njo in Alexandre Girault, odločila za slednjo in upam da mi zdaj ne bo žal.
Apple Blossom je pa res obtežena s svojimi socvetji. Tako kot Garden-ja, tudi jaz prosim za sliko od blizu. Sem se lani odločala med njo in Alexandre Girault, odločila za slednjo in upam da mi zdaj ne bo žal.
Prva skupina vrtnic, ki si jih najbolj želim in sem se odločila, da jih bom zbirala so Geschwindove vrtnice. So kot vrtnice s patino, zame nekaj posebnega. Vse ne dišijo, precej si jih je podobnih, ampak , ko se cvet razvija je tako raznolik, da se ti zdi kot da imaš več vrtnic v eni. Redki poznavalci jih tako dobro poznajo, da določijo katera je res prava Geschwindova vrtnica, zdi se mi, da se pri nas skriva še marsikatera izgubljena. Moj zadnji potaknjenec spet (samo) upam, da je. Ko se razcveti je magenta, preide v prelepo roza in potem belo in zadnji pozdrav je v vijola barvi. In krasno diši.
Geschwindove vrtnice pri meni
Annchen von Tharau
Geschwind Schonste
Leopold Ritter
Geschwind NordlandroseI
Himmelsauge
Marie Dermar
Meteor
Griseldis
Souvenir de Brod (zanj nisem prepričana, da je pravi)
Parkfeuer
Naročene
Alpenfee
El Ariana
Caroline Bank
Corporal Johan Nagy
Creme
Fatinitzia
Geisha
Gilda
Gypsy Boy
Walkure
Freya
Siwa
Nazadnje urejal/a doli 04 Maj 2014 07:20; skupaj popravljeno 2 krat
Geschwindove vrtnice pri meni
Annchen von Tharau
Geschwind Schonste
Leopold Ritter
Geschwind NordlandroseI
Himmelsauge
Marie Dermar
Meteor
Griseldis
Souvenir de Brod (zanj nisem prepričana, da je pravi)
Parkfeuer
Naročene
Alpenfee
El Ariana
Caroline Bank
Corporal Johan Nagy
Creme
Fatinitzia
Geisha
Gilda
Gypsy Boy
Walkure