Šparglji, beluši - Asparagus officinalis

Odgovori
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

mmm voda ko sem tale tvoj prispevek bral sem te kar videl kako uživaš Wink ti privoščim. Če bo pa kak varianta se pa priporočam za sadiko.
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Danes sem opazil prve vršičke, ki so pribodli ven po sajenju rizomov. Očitno jim je nočno zalivanje dalo moči v omehčani zemlji. Fajn.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Še ena vegi varianta, s krompirjevimi špecli in lavida tofujem v kockah, njami. Smile

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hej, meni okusna fritaja vsaj ko se že naveličaš divjih špargelj; nalomljene v posodo, narezana peresa mlade čebule na malo putra in olivca, ter narezan stari, trd,i presušeni kos pršuta toliko da se pogreje, ker se potem zmehča. malo soli in popra in ne več kot dva jajca.

lpvoda
PS: to je porcija za dve osebi. ješ direkt iz ponve in mažeš z kruhom
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Pejte se solit noooo! vrti oči

Ampak zgleda pa dobro. Vsem en dober tek za nazaj in za naprej. Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Oh, juglans, tudi za naju bodo špargljevi časi prišli, no............. Sicer ne vem, kako je pri vas, ampak, dol na južni meji, kjer nas Sava zapušča, vem, da rastejo, sem jih videla, pa še lep razgled na JEK so imeli. Wink
Sicer ne ista vrsta kot oni v Istri, ampak, po moje tudi ne morejo biti slabi. Bom ob priliki preverila, katera vrsta so. Vsekakor manj bodejo. Embarassed
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

Evo. Me zamika, da bi posadila kakšen špargelj. In preberem celo temo. Super. Ampak zakaj ste kar nehali pisat? Kaj se je zgodilo s tistimi lanskimi??? Very Happy
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Ruby že zdavnaj smo jih pojedli, vsak čas bodo novi pokukali. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

Joj, voda. Upam, da ste jih res. Nekaj je bilo govora o različnih sortah, in ker imam prostora samo za kakšna dva ali pa največ tri, bi me zanimalo, katero bi priporočali.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V reklami za vrtni oddelek Leclerca sem videla, da prodajajo 2 sorti (nista navedeni, kateri), sadik špargljev. Imam pa v spominu, da sem tudi lani v reklamnih katalogih, se pa ne spomnim, katerih, videla sadike, več sort.

Po moje se za 2 sadiki splača kupiti različni in kar v trgovini, ker so sadike močne in bo pridelek kmalu (no, letos seveda še ne).
Odgovori