Stran 5 od 52
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 9:19 am
Napisal/-a lera
Ja hvala Marijav saj lani sem tako pustila, da se je vse posušilo pol sem jih pa pobrala in je bilo ok. Sem jih pa letos bistveno več nasadila ker jih imamo ful radi kot prigrizek za v šalčko pa na pult pa je bolj zdravo kot pa arašidi ali pa ostala taka nepotrebna slana navlaka._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 10:00 am
Napisal/-a bodika
Sedaj sem tudi jaz dobila odgovor,kdaj je golica zrela.Ali je meso golice tudi tako dobro kakor od bučk?
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 10:16 am
Napisal/-a lera
mi jih uporabimo samo za peške_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 10:23 am
Napisal/-a TwityPity
Kolikor vem se golica uporablja samo za peške.
Tudi jaz buče (golica, hokaido in ostale zimske...) pobiram po tem principu kot je napisala MarijaV. Ko je pecelj že povečini "suh", gredo v shrambo.
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 12:56 pm
Napisal/-a juglans
Citiram: |
Ampak očitno brez tega ne bo šlo več. |
lera, tega me je resnično strah. Saj dokler je v trgovinah še vsega dosti in v naših žepih za vsaj kakšen priboljšek, potem se v resnici ni za pritoževati. Toda, če se bo vremenski trend nadaljeval v smeri, ki jo kaže, bo namakanje postalo neobhodno. Posledično pa bodo na obzurju spremembe, tudi v potrošništvu in bojim se, da še na slabše. Mislim, da se ne zavedamo do česa lahko dolgotrajnejše suše privedejo.
Malce sem pokukal na tvoj album (leto 2013) in moram reči, da ste zelo pridni. Resnično lepo imate, no razen toče.
Bi imel še vprašanje, a da ne smetim pošljem ZS.
lp.
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 1:05 pm
Napisal/-a lera
Ja res bo tole verjetno pripeljalo samo na slabše._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 2:42 pm
Napisal/-a metuljc
TwityPity je napisal/a: |
Kolikor vem se golica uporablja samo za peške.
|
Kako to misliš? Na Štajerskem se sveže bučnice, i jih poberemo iz ploda operejo (ali še to ne), posolijo in popečejo v pečici, velja za tiste z lupino in one brez.
Mlade buče golice se pa lahko uporabljajo enakovredno kot ostale, za hrano ljudem. Vsakršne pa pri nas uporabljajo tudi za hrano prašičem. Po moje tudi precej zrele ohranijo meso, ki je povsem užitno.
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 2:48 pm
Napisal/-a MARIJAV
Ko je buča zrela tako, da ima trdo rumeno lupino jo uporabimo le še za hrano živali (je meso bolj vlaknato, seveda je še vedno užitno), tiste tazelene nedozorele pa so uporabne za vse kar pač iz buč lahko delaš._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 3:47 pm
Napisal/-a TwityPity
metuljc, pa spet nekaj novega vem. Jaz imam par sadik vsako leto samo zaradi semen, torej jih pustim dokler se ne posuši pecelj.
Objavljeno: Če Avg 22, 2013 9:44 pm
Napisal/-a muha
Bučke so spet začele delat . Vsaj ena korist je od te suše: nobene plesni na listih letos - ne pri bučkah, ne pri kumarah .