Stare, že pozabljene in narečne besede, izrazi
-
- Kraj: Rimske Toplice
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Mi smo nosili firtahe, lavorji so bili emajlirani ali aluminijasti. Praharji, so bili redko v uporabi, saj nismo imeli tepihov, ampak gol lesen poden v bolj obremenjenih sobah - kuhinja, hiša, veža pa ještr(g)le. Nekakšen preprostejši predhodnik teraca, ki ga je bilo moč enostavneje čistiti. Za poredno mularijo se je pa v bližnjem leskovem grmu odrezalo dolgo in gibko šibo.
-
V Tminu pravimo podobno kot v Bohinju, torej birtoh. Kroznik je pa tant.
Copati so žaki, beseda pantofoli mi je seveda znana, zaradi italijanscine, ampak se pri nam ne tako pogosto uporablja, za razliko od kaksnih drugih italijanskih besed / popacenk, npr. kanatira (spodnja majica), maljon (pulover), kalcete (najlonke) ipd. Cevlji pa so pri nas solni (prva crka je s stresico, ampak mi jo sedaj na telefonu nikakor ne rata nardit ).
Copati so žaki, beseda pantofoli mi je seveda znana, zaradi italijanscine, ampak se pri nam ne tako pogosto uporablja, za razliko od kaksnih drugih italijanskih besed / popacenk, npr. kanatira (spodnja majica), maljon (pulover), kalcete (najlonke) ipd. Cevlji pa so pri nas solni (prva crka je s stresico, ampak mi jo sedaj na telefonu nikakor ne rata nardit ).
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica