Česen 2016

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

cinija1 je napisal/a:

Mi pa Slonji česen res lepo dela. Ne vem pa, zakaj noče ven priti oni mali zarodki tega česna.

Lahko, da se bodo zbudili šele naslednje leto.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Muha ali to misliš resno? Če se bo zbudil drugo leto, sem ga k sreči posadila ob zunanji rob plastenjačka, tako da mi ne bo čisto nič v napoto za kasnejše sejanje ali sajenje, ko bo šel ta velik ven. Hvala
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Samo hitro poročilo: na vrtu že nekaj dni opazujem špičke malih Ančic, ki ena za drugo kukajo iz zemlje._________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

brbr, nisem dvomil, čisto ziher pa tudi nisem bil. Smile Super slišat!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zuf, tokrat ne govorim o sadilni Anki, ki raste na njivi, pod listjem. Kako je z njo (ali je uspela prebiti zbito listno pokrivalo) ne vem, ker ne utegnem iti pogledat in, ker se odpravljam za en teden od doma, bom o usodi te Anke lahko poročala šele po 13.3. Takrat bo jasno, ali ji je uspelo, ali ne....

Tele Ančice, ki rastejo na vrtu, so rastlinice iz zarodnih čebulčkov, ki odženejo malo kasneje, kot iz strokov. Na splošno mislim, da velja, da večji stroke odženejo prej, kot manjši. Ali se motim?_________________naredimo svet lepši
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

brbr je napisal/a:
Na splošno mislim, da velja, da večji stroke odženejo prej, kot manjši. Ali se motim?

Tudi pri meni to drži Wink
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Tudi pri meni so male Ančice pokukale ven. Sem jih imela pokrite z malo listja.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Se splača česen s kopreno pokrit?

brbr, aha, Anka in Ančica. Smile No, upam, da Anka na njivi lepo rase. Me prav zanima, kakšna bo začetna rast, in predvsem kako bo kasneje v sezoni. Bom z zanimanjem spremljal.

Tako debelo še nisem zastrl s celim listjem. Ponavadi sem delal s scefranim listjem. Če prav razumem imaš "svežo" odpadlo listje (zastirka 5cm), posedlo se je za polovico ter je zelo zbito? Veš, jaz bi pustil in ne bi nič preveč pomagal in odkrival. Naj se pokaže, če je smiselno zastirat s tako debelo plastjo. Potem raje manj zastiramo s celimi listi. Debelejši sloj, kar je pri česnu zelo dobrodošlo, pa naredimo iz listavke ali scefranega listja.

Še vedno navijam za možnost, da se bo tako debel sloj celega listja odlično obnesel. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

zuf je napisal/a:
Se splača česen s kopreno pokrit?

Jaz ga ne bi. Pravijo, da česen za razvoj korenin rabi hladno zemljo, koprena pa pripomore k ogrevanju.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi jaz ga ne bi. Česen je domač v naših krajih in našem podnebju in ni potrebe po dogrevanju in "crkljanju", pa še koprena mu polomi liste.
Odgovori