Muha ali to misliš resno? Če se bo zbudil drugo leto, sem ga k sreči posadila ob zunanji rob plastenjačka, tako da mi ne bo čisto nič v napoto za kasnejše sejanje ali sajenje, ko bo šel ta velik ven. Hvala lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Zuf, tokrat ne govorim o sadilni Anki, ki raste na njivi, pod listjem. Kako je z njo (ali je uspela prebiti zbito listno pokrivalo) ne vem, ker ne utegnem iti pogledat in, ker se odpravljam za en teden od doma, bom o usodi te Anke lahko poročala šele po 13.3. Takrat bo jasno, ali ji je uspelo, ali ne....
Tele Ančice, ki rastejo na vrtu, so rastlinice iz zarodnih čebulčkov, ki odženejo malo kasneje, kot iz strokov. Na splošno mislim, da velja, da večji stroke odženejo prej, kot manjši. Ali se motim?_________________naredimo svet lepši
brbr, aha, Anka in Ančica. No, upam, da Anka na njivi lepo rase. Me prav zanima, kakšna bo začetna rast, in predvsem kako bo kasneje v sezoni. Bom z zanimanjem spremljal.
Tako debelo še nisem zastrl s celim listjem. Ponavadi sem delal s scefranim listjem. Če prav razumem imaš "svežo" odpadlo listje (zastirka 5cm), posedlo se je za polovico ter je zelo zbito? Veš, jaz bi pustil in ne bi nič preveč pomagal in odkrival. Naj se pokaže, če je smiselno zastirat s tako debelo plastjo. Potem raje manj zastiramo s celimi listi. Debelejši sloj, kar je pri česnu zelo dobrodošlo, pa naredimo iz listavke ali scefranega listja.
Še vedno navijam za možnost, da se bo tako debel sloj celega listja odlično obnesel.