Česen 2017

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi pri meni so moji skladiščniki tu pa tam začeli kazati zelene špičke. Zakaj, ne vem, ker je prejšnja leta česen začel kazati špišče šele konec maja in je tako prez problema zdržal do novega. Mislila sem, da letos odganja zato, ker je doma ostal samo najbolj droben česen, ki sem ga pobrala nazadnje, ko je bil že dobro prezorel...

Jaz ga ne bom nič posebej shranjevala. Po izkušnjah iz preteklih let gre izraščanje zelenila počasi in glavice ne propadejo tako hitro...

Drugače pa se je česen na njivi uspešno prebil skozi dekico iz ajdove slame in se vrste že lepo vidijo. Na vrtu so male Anke tudi že konkretno velike in so še lepo obložene z listnatim pokrivalom.

Na vrtu je tudi ogromno "pozabljenčkov", ki so pa veliki že cca 30cm in jih počasi pulimo in jemo kot maldo čebulo.

Vsem se zaenkrat dobro godi, le skrbi me, da jih bo začejo žejati. Na vrtu jih bom zalila, na njvi pa bodo prepuščeni materi Naravi._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Živijo, Gartlčani! Zbujam se iz zimskega spanja Wink .

Jaz sem lani anko posadila šele 7. decembra Rolling Eyes . Skrbelo me je, če bo sploh kaj ratalo, a z veseljem ugotavljam, da je uspešno prišel ven, kljub temu, da ima voluhar povsod med in pod njim rove! Laughing Samo vrste niso čisto ravne, mu moja postavitev ni bila všeč Laughing .
Tudi iz zarodnih čebulic se že vidi, a je zelenje zaenkrat zelo tenko in nežno.
Pozabljenčki so že veliki, celo nekaj jih je od predlanskim, lani česna tam sploh nisem imela ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Svetujejo za lep česen v času debeljenja gnojenje z Kalijevim sulfatom, ne z kloridom. Sem našel tekoče gnojilo Foliar aminofert pro, pa me zanima ali je kdo že uporabljal tovrstno gnojilo.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Na česnu našla prve rdeče hroščke, že odlagajo jajčeca Sad_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Uhh hvala za opozorilo, bo treba pogledati kakšna je situacija pri meni. Hroščke lahko ponoči pobereš, ker mirujejo (spijo), čez dan pa takoj, ko kaj začutijo, padejo na tla.

Sicer pa se tale dež zelo pozna, kot bi se česni zbudili iz hibernacije. Zgleda, da bodo v naslednjih dneh veselo rastli.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Hvala, dva dni že pobiram, z rokavico pa stisnem odložena jajčeca._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Me zanima kdaj prvic spricaste za rjo?
Jaz sem sicer 1x ye v sredini marca, ko sem okopal, sem videl nekaj pikic, pa naredil neko blago mesanico in posprical
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Thag, blago mešanico česa?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Da ne bo česen letos preveč zapostavljena tema - tukaj je trenutno stanje mojih Ank:

Tole so lanski "semenski pozabljenici", ki zdaj služijo kot sveže zelenje v kuhinji in so dodatek glavicam česnu, ki ga imam shranjenega v shrambi.

To so pa čebulčki, ki bodo semenski material za jesensko sajenje na njivi.

In še "jedilni" česen na njivi. Ajdina slama kot zastirka se je zaenkrat odlično obnesla. Česen je spomladi brez težav pokukal na plano. Semena ajde, ki so prva vzklila, so ob pozebi propadla. Zdaj poganja nekaj nove, a večje sile ni. Problem ostaja pirnica, ki je je pa tudi manj kot prejšnja leta. Drugih plevelov ni veliko. Zaenkrat kaže zelo lepo... Moram pa čimprej začet enkrat tedensko škropiti s preslico in se s tem poskusiti ubraniti pred rjo (če nisem že prepozna)._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

O, marička, kako velik je že tvoj česen!! In lep! Moj je pravi liliputanec proti tvojemu Rolling Eyes . Ampak pri nas je kar še mraz, nobene prave pomladi ni Sad . Kako naj bo revček srečen, če imamo zdajle 8 stopinj ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori