Stran 5 od 8
Objavljeno: Ne Jul 07, 2019 11:53 am
Napisal/-a Plamenka
O, so pa hitri pri tebi. Moji cvetijo, trije imajo pa majhne plodove. Zelo obetaven je Japonsky Karlik. Manjši, a je videti zelo roden.
Objavljeno: Po Jul 08, 2019 11:54 am
Napisal/-a jan24
Pri meni so tudi jajčevci že na meniju! Letos so izredno lepo zrasli. Vmes so jih napadle pršice, vendar sem še pravočasno porihtal. Imam pa letos testno več sort.
Objavljeno: Po Jul 08, 2019 11:58 am
Napisal/-a Plamenka
Katere sorte pa imaš, Jan24?
Objavljeno: Po Jul 08, 2019 11:30 pm
Napisal/-a jan24
PROSPEROSA, LISTADA DI GANDIA, LONG PURPLE, FILIMON, HELIOS in še ena, ki sem jo dobil za darilo in se ne spomnem sorte.
Objavljeno: To Jul 23, 2019 4:33 pm
Napisal/-a Plamenka
Današnji jajčevci: roza je Kashmiri Brinjal, ki sem ga dobila gratis in mi je všeč (rastlina je velika in rodna, mogoče tudi zato, ker je v loncu), zamolklo vijoličen je Japonsky Karlik (rastlina je nizka, tudi v opisu je do 40 cm, je zelo roden) in Pusa Purple Cluster.
Objavljeno: Pe Jul 26, 2019 7:55 pm
Napisal/-a Plamenka
Poleg Kashmiri Brinjal in Listada di Gandia bi moral biti White Fingers, a se mi zdi preveč zaobljen.
Objavljeno: Pe Jul 26, 2019 10:37 pm
Napisal/-a Trocki
Kako je že z zrelostjo jajčevca? Je treba počakati da je malo mehkejši na otip ali kako je že?
Objavljeno: Pe Jul 26, 2019 11:57 pm
Napisal/-a Plamenka
Ne, lahko ješ manjšega ali pa počakaš, da še malo zraste. Važno, da ne porumeni, ker potem je prezrel, tak je primeren edino za semena.
Objavljeno: So Jul 27, 2019 12:16 am
Napisal/-a muha
Meni so rekli, da so najboljši, ko imajo še svetlečo lupino. Čim ta prične izgubljati lesk, se menda okus že slabša.
Objavljeno: Po Jul 29, 2019 6:33 pm
Napisal/-a mfranc
Moja zgornja dva pa sigurno ! ? nista Kashmiri Brinjal, ampak že od lani Nepoznana sorta. Letos jo bom probal legitimarat, nekaj sem si zapisoval v bukle ....
Plamenka, iz čistega firbca, imaš to sorto letos prvič?_________________mfranc