Stran 5 od 22

Objavljeno: So Feb 02, 2019 12:06 am
Napisal/-a Plamenka
8. februar je dan za list.

Objavljeno: So Feb 02, 2019 10:36 am
Napisal/-a pajo
Plamenka je napisal/a:
8. februar je dan za list.

Potem napačni nasvet.Ok._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: So Feb 02, 2019 11:56 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Danes je "tisti" dan Very Happy

Lansko leto je bilo in ni bilo uspešno. "Je bilo" zaradi obilice močnih sadik, ki sem jih vzgojil in razdelil med kolege, ter obilice plodov, ki so jih te sadike spravile na svet.
"Ni bilo" pa zaradi tega, ker je bilo precej sadik "onečaščenih". Namreč, nikoli se nisem ukvarjal z izoliranjem cvetov, kar me je najbolj udarilo po glavi ravno v lanski sezoni. Sicer so vsi hvalili sadike, a sam pri sebi sem bil razočaran, ker sem vsem prodajal "meglo" (npr. Hab. chocolate ni bil, za kar se je izdajal itd).

Tako bom letos dal poudarek na to, da pri vsakem grmu izberem dva cvetova, ki jima bom posvetil več časa. Bomo videli, kaj bo (žal bo uspešnost tega procesa vidna šele drugo leto).

Ker že dolgovezim, sledi še moj seznam, "pol pa dost":

- Rocotto Giant
- Aji Mango
- Lemon Drop
- Bishop's Crown
- Jalapeno
- Bhut Jolokia
- Jamaican Hot Yellow
- Goliath (nek kvazi "kozji rog", ne vem več niti, kje sem ga dobil)
- Hab. Chocolate
- Hab. Red Caribbean
- Hab. Submarine
- Spaghetti
- Tangerine Dream
- in nazadnje še moj "omiljeni" Purple Prince

Pri tem sem pozabil poudariti, da sem večino semen pridobil na novo (~izolirana), svoje pa zavrgel._________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: So Feb 02, 2019 2:55 pm
Napisal/-a Plamenka
Če bodo cvetovi, bo že prepozno... Sama največkrat izoliram kar celo rastlino, ko se pojavijo majhni plodovi, jih pa nekaj označim za seme. Nekaj mi jih je uspelo izolirati tudi s čajnimi vrečkami, pa nekaj z lepljenjem popkov. Ker so zadnje čase hitro visoke temperature, popki radi odpadajo in mi ne uspe izolirati vseh.

Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 12:05 am
Napisal/-a pajo
Plamenka je napisal/a:
Če bodo cvetovi, bo že prepozno... Sama največkrat izoliram kar celo rastlino, ko se pojavijo majhni plodovi, jih pa nekaj označim za seme. Nekaj mi jih je uspelo izolirati tudi s čajnimi vrečkami, pa nekaj z lepljenjem popkov. Ker so zadnje čase hitro visoke temperature, popki radi odpadajo in mi ne uspe izolirati vseh.

Na posamezno sorto dam nekje po 6 čajnih vrečk. Ja se zgodi , da je tudi ta količina premajhna._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 1:20 am
Napisal/-a mravlja
Plamenka je napisal/a:
... Sama največkrat izoliram kar celo rastlino, ...

Plamenka, kako jo izoliraš - umakneš rastlino na samo ? Ali bi bila dovolj uporaba kake koprene?

Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 9:56 am
Napisal/-a Plamenka
Kopreno uporabim.

Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 10:23 am
Napisal/-a mravlja
Se mi je zdelo. Hvala.

Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 2:36 pm
Napisal/-a Zelenc
Meni je od pretekle sezone ostalo še zelo veliko zmrznjenih čilijev. Drži informacija da so ravno tako uredu za kuhanje omak?

Koliko časa pa naj bi zdržali dobro posušeni čiliji v steklenem kozarcu v temnem prostoru?

Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 3:12 pm
Napisal/-a pajo
Zelenc je napisal/a:
Meni je od pretekle sezone ostalo še zelo veliko zmrznjenih čilijev. Drži informacija da so ravno tako uredu za kuhanje omak?

Koliko časa pa naj bi zdržali dobro posušeni čiliji v steklenem kozarcu v temnem prostoru?

Normalno, da so zamrznjeni v redu za nadaljno uporabo kako pa misliš, da veliki proizvajalci delajo? Posušeni pa prav tako dolgo. Koliko? Hm kaj pa vem. Dolgo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.