Stran 5 od 60
Objavljeno: So Feb 02, 2019 11:55 am
Napisal/-a notranjka
Dober dan iz Cuprnije .
Vidim da ste že zelo pridni ,tako z novimi sortami kot nekateri že z setvijo.
Jaz,priznam nimam niti še urejenih lanskih semen,niti jih nisem veliko semenila.
Nekako me je vse minilo .
Vas bom spremljala,ostalo pa bo čas pokazal.
Hvala tudi Muhi in Metuljc za koledar.Zelo uporabna zadeva za v denarnico ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Objavljeno: So Feb 02, 2019 12:07 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Prebiram in prebiram pa dobivam različne informacije - že sejati ali ne? Eni svetujejo ne več kot 8 tednov pred presajanjem na vrt, drugi "prisegajo" na zimsko setev za močne in trpežne sadike, tretji...
Ne vem, če prav razmišljam, ampak pomoje ne morem brcnit v temo, če s sortami za na vrt še malo počakam, balkonske pa sejem že sedaj. Kakšno mnenje bi bilo dobrodošlo._________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: So Feb 02, 2019 12:25 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Tiste 3 ali 4, ki bodo v loncih pred hišo bom sejal že konec februarja.
Ostale, za na vrt, je pa po mojih izkušnjah čisto optimalno, če se sejejo v prvi polovici marca.
V kolikor se sadike normalno razvijajo, so potem na začetku maja ravno prav veliki.
Objavljeno: So Feb 02, 2019 12:36 pm
Napisal/-a Plamenka
Tudi jaz jih bom za glavno sezono sejala sredi marca. Predsezonski pa že rastejo.
Objavljeno: So Feb 02, 2019 12:40 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Aha, hvala obema!_________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: So Feb 02, 2019 7:12 pm
Napisal/-a Irena
Jaz pa okoli 20.02.2019. Iščem pa paradižnik za sušit. Ima kdo kakšno seme ali mogoče ve, kje ga kupit? Za menjavo se bo že kaj našlo.
Hvala,
Irena
Objavljeno: So Feb 02, 2019 10:15 pm
Napisal/-a Plamenka
Ali obstaja kak poseben paradižnik za sušenje? Po moje so primerni vsi, ki imajo manj tekočine, kaki pelati, pa češnjevec Sprite na primer.
Objavljeno: So Feb 02, 2019 10:55 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Jaz sušim kar vse po vrsti, kar pač je ...
Morda so res najbolj primerni pelati ali pa kakšni mesnati paradižniki.
No, češnjevcev pa ne sušim, ker imajo premalo "mesa" in potem dobiš le nekakšno suho lupinico.
Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 11:35 am
Napisal/-a Irena
Imam v spominu, da so bili eni bolj votli pelati enkrat na forumu. Bi ga pa zato, ker sem letos dobila mešanico majarona in paradižnika - super stvar.
Andrej Banko, kako ga sušiš?
Hvala,
Irena
Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 11:51 am
Napisal/-a Andrej Banko
Narežem, malo posolim, zložim na pladnje/pekače, pokrijem z gazo in postavim na sonce. Zvečer pa notri.
Zadeve se lotim le takrat, ko je za vsaj tri dni vnaprej napovedano suho in sončno vreme.
Bom pa letos seveda poskusil tudi v strojčku za sušenje ( ki sem ga kupil jeseni ) za primerjavo.