Paprika 2019

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem včeraj končno dobila zemljo za sejanje, a sem jo pozabila dati na toplo Embarassed . Takoj zdajle jo bom dala nekaj pod radiator, da bom popoldne lahko sejala..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kar v posodice z njo in nato na radiator. Sejala boš lahko že po 1 uri.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Takole, pripravljam sejalne posodice. Na dno vsakega razdelka sem dal malce ovčje volne. Hvala lpmami za material.
Ja, v vsak prostorček gre le eno seme ( preden kdo to vpraša Wink ).

Sejal bom v substrat Neuhaus N8, v katerega sem vmešal malce perlita in vermikulita.

Dve mali rastlinici paprik pa že imam. Sem na začetku leta testno posejal semenki Ljubov dlan iz leta 2017 ( če kdo želi, lahko v torek prinesem ).
Sta vzklili in seveda ju nisem zavrgel. Ti dve sadiki bom imel v loncu na stopnišču pred hišo.
Če bo vreme ugodno, že od srede aprila dalje.

.
Andrej Banko

Po enem tednu rastlinice počasi začenjajo kukati iz zemlje. Se pa lepo vidi ( tako kot že lani ), da najhiteje vzkijejo moja semena iz lanskih plodov.
Pri kupljenih nikoli ne veš, koliko časa ( let ) so se že kje valjala in čakala na kupca, kar je pri paprikah in čilijih lahko večji problem kot pri semenih kakšnih drugih rastlin.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moje gredo v zemljo jutri. Mini oranžna in Palanačka babura. Slednjo bom imela prvič. Posoda in označevalci so že pripravljeni.
brbr

AB, a lubov dlan tudi že kuka? Pri meni zaenkrat kukajo rdeče minice in čili papričice. Oranžne in rumene minice in Lubov dlan pa se še skrivajo v zemlji. Upam, da živijo intenzivno podzemno življenje, zaenkrat.

Ker sta jutri in pojutrijšnjem edina dneva za plod ta mesec, bom v teh dneh posejala čilije in del paradižnikov. ostale paradižnike bom sejala 1.marca._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

Vsa domača, lanska semena so vzklila in že vsaj malo gledajo iz zemlje.
Medtem ko pa "trgovinska" še zmerno do pretežno štrajkajo ...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čili papričice so tudi meni hitro vzklile. Letos so mi vzklile vse sorte paprik razen semen kupljene Podravke, ki so bila že prestara.
brbr

Sem prezgodaj jamrala... Tudi vse moje posejane sorte že kažejo zankice. Seveda pa še niso vse pokukale na plano (mislim, da so samo čili papričice že vse zunaj). Tako o procentu še ne morem govoriti._________________naredimo svet lepši
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Jaz bom pa danes ali jutri sejala. Pustazgold babura, mini oranzna od vode, lipstick, ljubov dlan (hvala, AB!), Jimmy Nardello, Dulce Italiano. Morda me v zadnjem hipu se kaka premami. Wink
Odgovori