Stran 5 od 34
Objavljeno: So Dec 14, 2013 5:09 pm
Napisal/-a Daniel R
http://www.gojijagode.com/vrtnarija-zeleni-zmaj/78-aronija
Pa v Merkurju imajo neke poceni sadike aronij, ki so jih dobili par mesecev nazaj, ne vem pa kakšne sorte, so pa sadike 5e._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Objavljeno: So Dec 14, 2013 7:56 pm
Napisal/-a pep
Če dobite aronijo za 5€ zgrabite priliko, soseda na EKO vrtu je dala v jeseni za kar lep grm 23€.
Kar se tiče sort, sam nisem opazil nekih bistvenih razlik, samo ime pa je tako, da je Ivan v Nemčiji Johan Ameriki Đoni.
Objavljeno: So Dec 14, 2013 8:18 pm
Napisal/-a mfranc
Viking pa je sorta, ki jo gojijo v Nemčiji, Ameriki in Sloveniji .
Nero pa je sorta, ki jo gojijo v Sloveniji, Ameriki in Nemčiji .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Ne Dec 15, 2013 12:52 am
Napisal/-a crtj
pep je napisal/a: |
Če dobite aronijo za 5€ zgrabite priliko, soseda na EKO vrtu je dala v jeseni za kar lep grm 23€. |
Uh, 23 je brutalno glede na to, da naj bi se zadeva zelo zlahka dala razmnožiti... Pogledam te v Merkurju, hvala.
Objavljeno: Ne Dec 15, 2013 12:54 am
Napisal/-a crtj
pep je napisal/a: |
Kar se tiče sort, sam nisem opazil nekih bistvenih razlik, samo ime pa je tako, da je Ivan v Nemčiji Johan Ameriki Đoni. |
Nero naj bi bil v zrelih letih opazno nižji, samo jaz sem glede tega še teoretik, letos so šle prve v zemljo.
Objavljeno: Ne Dec 15, 2013 12:57 am
Napisal/-a crtj
zoyba je napisal/a: |
Marmelada skupaj z slivami ali borovnicami, ter sok iz sokovnika skupaj z črnim ribezom sta za mene najboljša |
Gre s parnim sokovnikom ali imaš takšnega, ki stiska? Meni bi prišlo prav, če s parnim, ker potem lepo to vključim v produkcijo iz izabele (tudi čas okvirno sovpada - kako si pa ti spravil skupaj z ribezom?).
Vendar se mi na prve vtise jagode aronije zdijo relativno suhe, tako da nisem čisto prepričan, ali bi bilo v parnem kaj dosti izplena.
Google:
"Standard steam-method of juice extraction produces two cups of juice per pound of chokeberries. If this is mixed half with a naturally sweet applejuice, no additional sugar will be needed." ... ok, to se sliši solidno - http://www.paghat.com/chokeberry.html
Objavljeno: Ne Dec 15, 2013 8:24 am
Napisal/-a zoyba
Sokovnik je parni, včasih pa sem jih dodajal sokovom v power juicerju. Veliko jih pojem tudi kar direktno z grma. Mene trpkost ne moti _________________Robert
Objavljeno: Ne Dec 15, 2013 11:39 am
Napisal/-a crtj
zoyba je napisal/a: |
Sokovnik je parni, včasih pa sem jih dodajal sokovom v power juicerju. Veliko jih pojem tudi kar direktno z grma. Mene trpkost ne moti |
Če predpostavimo, da vsi parni sokovniki približno enako zgledajo ... Koliko soka ti da ena polna zgornja posoda?
Objavljeno: Ne Dec 15, 2013 1:45 pm
Napisal/-a zoyba
V parni sokovnik gre približno 9kg sadja. V tem primeru polovico aronije in polovico črnega ribeza ter 1kg rjavega sladkorja. Izplen je približno 5 litrov, odvisno od tega koliko sadje "daje" od sebe. Od ostanka kar ostane v sokovniku se lahko še skuha marmelada. Aronijo kombiniram z črnim ribezom ali borovnicami. Z bezgom je vsaj meni sok "obupen"
LP_________________Robert
Objavljeno: Ne Dec 15, 2013 3:22 pm
Napisal/-a metuljc
zoyba je napisal/a: |
Z bezgom je vsaj meni sok "obupen" |
Kar se precej spremeni, če dodaš primerno količino limoninega soka. Postane naravnost odličen.