Morebitni skupni nakup sluxxa
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Oldi: načelno ja. Poraja se le vprašanje, ali bo organizatorica zmogla tako veliko količino(fizično, prostorsko). Tudi stroškovno bi bil v takem primeru velik zalogaj in marsikateri mesečni proračun bi ga težko prenesel.
Je pa druga varianta: Če se bo nabralo preveč interesentov, se lahko naročanje razdeli na več naročnikov. Če imam prav v spominu, je optimalna količina glede na stroške transporta 2 vreči. Oldi: če jih boš toliko zbral, bi bilo najenostavneje, da pride roba kar k tebi in jo razdeliš ljudem v bližini.
Kot prvo pa mora itak pika99 dobiti odgovor glede možnosti dobave sploh in cen.
Še glede količine: posipala sem cca 1400 m2 (mojega je slaba polovica, ostalo je sosedovo). Posuti je treba VSE, ne samo vrtne grede in njihovo okolico. Tudi trato in še zlasti pod grmi, tam je največje kotišče polžev. Ferramol sem posipala vsaj 3x v sezoni, vsakič po 2 kg, sluxx pa le 2x z enako količino. 5 kg je zadostovalo za 2 leti s tem, da sem sem in tja še dodatno vrgla par zrnc in jih nekaj odstopila tudi prijateljici.
Po mojih izkušnjah proti rdečim španskim polžem zares učinkuje , pri tistih malih sivih oz. sivobelih, ki se skrivajo v solati, ni bilo videti, da bi jih kaj prizadelo.
Je pa druga varianta: Če se bo nabralo preveč interesentov, se lahko naročanje razdeli na več naročnikov. Če imam prav v spominu, je optimalna količina glede na stroške transporta 2 vreči. Oldi: če jih boš toliko zbral, bi bilo najenostavneje, da pride roba kar k tebi in jo razdeliš ljudem v bližini.
Kot prvo pa mora itak pika99 dobiti odgovor glede možnosti dobave sploh in cen.
Še glede količine: posipala sem cca 1400 m2 (mojega je slaba polovica, ostalo je sosedovo). Posuti je treba VSE, ne samo vrtne grede in njihovo okolico. Tudi trato in še zlasti pod grmi, tam je največje kotišče polžev. Ferramol sem posipala vsaj 3x v sezoni, vsakič po 2 kg, sluxx pa le 2x z enako količino. 5 kg je zadostovalo za 2 leti s tem, da sem sem in tja še dodatno vrgla par zrnc in jih nekaj odstopila tudi prijateljici.
Po mojih izkušnjah proti rdečim španskim polžem zares učinkuje , pri tistih malih sivih oz. sivobelih, ki se skrivajo v solati, ni bilo videti, da bi jih kaj prizadelo.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
pika99 je napisal/a: |
Poročilo - sem danes dopoldan poslala mail o morebitnem naročilu ponovno, kar na info naslov podjetja, ne več na kontakt, ki mi ga je dal crtj predlani, a zaenkrat nimam nobenega odgovora. Seveda javim takoj, ko bo kaj. |
Morda ta gospod ni več tam, tako da ja, kar splošni naslov.
Roba je sicer načeloma še vedno pri njih na voljo: https://www.heinrichs-agrar.de/pflanzenschutz/profibereich/molluskizide/15_kg_sluxx_pofi_schneckenkorn_schneckenkoeder_in_fast_allen_kulturen_p:684.html