Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Češnja - Prunus avium
hej pri nas v I. že druga češnja zori oz. bo kmalu pošla ker je veliko dežja in plesni. prva je bila zrela pred 1. majem. ptiči jo nič ne obrajtajo. bomo videli kaj bo s tistimi ta zadnjimi. lpvoda
PS: tukaj so eni nori ptiči, da ne marajo češenj._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: tukaj so eni nori ptiči, da ne marajo češenj._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Jaz sem pa se pred mrakom vrnil z enournega obiranja moje najzgodnejše češnje. Plodov še nisem veliko obiral, mogoče sem jih kakih 10 pojedel, ker še ni prav zrela. Moral sem si nadeti rokavice in sem pobiral neke gosenice, ki so skoraj pospravile vse liste. Mogoče zimski pedic? Ker verjetno nisem našel prav vseh, sem namestil na ključnih križiščih še lepljive trakove, ko bodo hoteli voziti z veje na vejo. Prav vseh vej še niso osvojile. Gnusoba...
Še dobro, da se se zaenkrat prerazmnožile na najmanjši in najmlajši češnji, ki je visoka samo kaka 2,5 metra.
Še dobro, da se se zaenkrat prerazmnožile na najmanjši in najmlajši češnji, ki je visoka samo kaka 2,5 metra.
oče je nekoč cepil na rešelinke več vrst češenj. tako da jih je 8 dreves in vsaka začenja plodit cca 15 dni dni po prejšnji. prva začne cca 15 aprila, a kaj ko so zrastle nekam v višino in je težava pridet do plodov.
velikansko divjo češnjo je pijavica pred leti potegnila iz zemlje. bila je izrednega okusa in so iz korenine ali iz njene koščice izrastle znova tri trešnje (eno smo posekali). eno drevo je veliko že cca 4 m a žal polno gosenic. kaj storiti? assaassa fljac je premalo. gosenice so bi rekla ob tem assaassa fljac celo bodoče. tako izgledajo in imam občutek da se levijo ali je to možno. lpvoda
zadnja slika je kot mala gosenica a ni živa žal slabo posneto. ali se je gosenica levila?.
na slivi je pajčevina polna gosenic druge sorte:
rahlo so popudrane v posodi s pepelom. lpvoda
velikansko divjo češnjo je pijavica pred leti potegnila iz zemlje. bila je izrednega okusa in so iz korenine ali iz njene koščice izrastle znova tri trešnje (eno smo posekali). eno drevo je veliko že cca 4 m a žal polno gosenic. kaj storiti? assaassa fljac je premalo. gosenice so bi rekla ob tem assaassa fljac celo bodoče. tako izgledajo in imam občutek da se levijo ali je to možno. lpvoda
zadnja slika je kot mala gosenica a ni živa žal slabo posneto. ali se je gosenica levila?.
na slivi je pajčevina polna gosenic druge sorte:
rahlo so popudrane v posodi s pepelom. lpvoda