Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2021
-
- Kraj: Domžale
Mi smo šli v avgustu v Tržiški konec na cca 1000m nadmorske. Našli smo največ lisičk, golobic, gozdnih in travniških šampinjonov, bisernic, nekaj marel in celo enega jurčka. Bilo je pa precej tistih gobanov z rdečim betom, ki jih le občudujemo.
Prejšnji teden smo nabrali lisičke, macesnovke, brezovce, sirovke in krempljčke. Otroci so bili navdušeni nad gigantskimi suhimi puhovkami (velikosti pesti).
Zraslo je celo nekaj lepih primerkov rdečih mušnic. O jurčkih, golobicah, bisernicah in šampinjonih pa ni bilo sledu.
Prejšnji teden smo nabrali lisičke, macesnovke, brezovce, sirovke in krempljčke. Otroci so bili navdušeni nad gigantskimi suhimi puhovkami (velikosti pesti).
Zraslo je celo nekaj lepih primerkov rdečih mušnic. O jurčkih, golobicah, bisernicah in šampinjonih pa ni bilo sledu.
-
metuljc je napisal/a: | ||
"To niso sanje, to je Andrej, to je ljubezen, ki nima mej......................." Tako gre pesmca, Dašabina, veš. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Zakaj bi čakal na soboto, če grem pa lahko že danes
?!
Dejansko vreme tu v mojem koncu ni bilo tako slabo, kot je bilo napovedano.
Ves dopoldan suho, tudi okoli 14h nebo ni izgledalo grozeče, le občasno rahlo pršenje.
Pa sem se spravil v hrib ...
Nekaj sem dobil. Bolje kot kamen v hrbet, bi rekel crtj !
Očitno še vidim gob(an)e, če le rastejo. Sem se pred dnevi že spraševal, če mi morda že kaj vid nagaja ?!
Pa še ena "družinska":
------
?!
Dejansko vreme tu v mojem koncu ni bilo tako slabo, kot je bilo napovedano.
Ves dopoldan suho, tudi okoli 14h nebo ni izgledalo grozeče, le občasno rahlo pršenje.
Pa sem se spravil v hrib ...
Nekaj sem dobil. Bolje kot kamen v hrbet, bi rekel crtj !
Očitno še vidim gob(an)e, če le rastejo. Sem se pred dnevi že spraševal, če mi morda že kaj vid nagaja ?!
Pa še ena "družinska":
------
-
Enega sem pa žal pohodil, dva večja pa dobro pokril z listjem in vejevjem ter pustil za seme.
Ja pihalo pa je, sploh na vrhu hriba ( nad Lazami ). Bi prav rabil kapo !
Najbolj sem bil vesel, ker sem našel nekaj borovih gobanov. En ta je zame vreden za tri navadne !
Mimogrede, kostanja pa je letos res ogromno.
To, kar je v košari, sem nabral na hitro v nekaj minutah, zgolj za cesto okoli avta, kjer sem parkiral.
Če bi se potrudil, bi ga dokaj hitro lahko več deset kilogramov. Ampak kaj naj potem z njim ?!
Ja pihalo pa je, sploh na vrhu hriba ( nad Lazami ). Bi prav rabil kapo !
Najbolj sem bil vesel, ker sem našel nekaj borovih gobanov. En ta je zame vreden za tri navadne !
Mimogrede, kostanja pa je letos res ogromno.
To, kar je v košari, sem nabral na hitro v nekaj minutah, zgolj za cesto okoli avta, kjer sem parkiral.
Če bi se potrudil, bi ga dokaj hitro lahko več deset kilogramov. Ampak kaj naj potem z njim ?!