Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - nadaljevanje

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni je pa okus izredno všeč. Navdušila sem se prav tu, na Gartlcu, ko so bile nekajkrat naprodaj na jesenskem srečanju. A kupim si jih le "za piko odret", ker je cena zame previsoka in je zame v kategoriji luksuza._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, cena je res kar konkretna. Tudi zame že nekako mejno, če semres pripravljen toliko plačati za sadje?!
Ampak potem 1x letno se le odločim za en tak zabojček.

Bo pa letos sadje zelo drago. Pri nas na tržnici sem videl 10kg zabojčke Topaza za 30€, menda domače, čeprav so bili kar malo preveč lepi ( umetni ) plodovi.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Tale topaz po 3 € za kilogram sem si kupila na tržnici, 1 kg, a se tudi meni zdi hudo lep za ekološko oziroma integralno pridelavo, kot jo označuje pridelovalec._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Agrolitove asimine so dobre, še boljše pa je pakiranje, tele mrežice so res posrečene.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

crtj: pa fajn so za steklenice in kozarce z vložninami. Lepo se oprimejo, da stekle ne drsi iz rok, ali da ne trka, če jih je treba voziti naokoli v avtu.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

No, Muha, ravno sem se spraševala, kako bi se dalo ponovno uporabiti te ovojne mrežice, pa si že napisala odgovor!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res niso poceni, a za enkrat letno, da se jih človek naje, naj bo. Vsaj dokler ne bomo imeli svojih. Lani sem jih videla v Intersparu. Zelo slabe so bile videti, cena pa višja od teh.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

muha je napisal/a:
crtj: pa fajn so za steklenice in kozarce z vložninami. Lepo se oprimejo, da stekle ne drsi iz rok, ali da ne trka, če jih je treba voziti naokoli v avtu.

Kako bi človek iskal take mrežice za nakup? Kako zadevo opisati, da bo iz iskalnika kaj koristnega priletelo...

A, stvar se komplicira Smile

Želel sem si skrajšati pot in sem poklical kmetijo Grošelj, ki je Agrolitov dobavitelj. Tam so mi povedali, da a) mrežice dobijo od Agrolita in b) je to zadeva, ki se tipično dobi v res industrijskih količinah v ogromnih kolutih in tudi naročila so potem tipično za po nekaj tisoč evrov.

Tako da zdaj grem brskat po Amazonu v upanju, da bom dovolj kreativen pri opisovanju...

Že je tu prva reč za zaščito kozarcev, košta pa božjastno... https://www.amazon.com/JarJackets-Silicone-Mason-Protector-Sleeve/dp/B0747XHDNZ

...

HA !!!!
to je to!
ampak ravno ni na zalogi :(
https://www.amazon.com/Anti-Collision-Vegetable-Shockproof-Protective-Transportation/dp/B08FHS5BDT
Nazadnje urejal/a crtj 28 Okt 2021 10:22; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ta večni problem nas vrtičkarjev, ko iščemo vrtovom primerne količine. Podtem pa dobiš čisto malenkostno ceno 0.0098 dolarja za kos - seveda ob naročilu 300 000 kosov. Ali pa malo drugačna cena pa naročilo najmanj 800 komadov Crying or Very sad Crying or Very sad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori