Stran 5 od 6
Objavljeno: Ne Maj 25, 2014 1:58 am
Napisal/-a Oldi
Kdaj je ta reč zrela za žetev?
Objavljeno: Ne Maj 25, 2014 11:36 am
Napisal/-a Ivčk
Oldi, tale na sliki je ravno prava za obiranje.
Ampak, glede na to, da imaš samo nekaj rastlin, bi jih jaz na tvojem mestu pustila, da naredijo jagode in se ti same zasejejo. Tako boš drugo leto res preskrbljen s to špinačo.
Lahko pa obereš le zunanje liste, vrhove pa pustiš nedotaknjene, da potem poženejo cvetna stebla..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Ne Jun 22, 2014 4:43 pm
Napisal/-a Oldi
Prvo rastlino so mi domači odrezali pri korenini in je bilo z njo konec, drugi dve, ki sta preživeli uši in polže, pa sta ušli v cvet - vsaj meni tako izgleda. Kakih poganjkov, na katerih bi se razvile jagode, ni videti. Ali pa je to na sliki to?
Objavljeno: Po Jun 23, 2014 5:07 pm
Napisal/-a Ivčk
To na sliki je to. Vsak stranski poganjek bo pognal precej v dolžino, kakih 30 cm najmanj. Rastlina bo polegla, pojavili se bodo mali zeleni plodovi, ki bodo zelo hitro rastli in se bodo postopoma spreminjali barvo iz bledo oranžne v temno rdečo.
Ko se vidijo črna semena, so le ta zrela za pobiranje, jagode pa najbolj okusne, okus spominja na kuhano sladko koruzo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Jun 24, 2014 6:04 pm
Napisal/-a figula
Oldi je napisal/a: |
Prva že v februarju posejana jagodna špinača je v maju končno začela rasti Ali je tole sedaj že za na krožnik in ali se kako drugače pripravlja kot obična špinača. Kako se jo "žanje", vse poreže ali kako drugače? |
Oldi, če ti je všeč pesto, lahko uporabiš tudi večje liste jagodne špinače. Jaz sem naredila kombinacijo listov: jagodne špinače, sladkorne pese in nekaj borage - izpadlo je fenomenalno.
Objavljeno: Pe Jun 27, 2014 6:49 pm
Napisal/-a Ivčk
Tole je prva malce večja bera jagodne špinače, ki raste na vsega pol kvadratnega metra v mešanem posevku s stoletno čebulo.
Zasejala se je sama, nepričakovano in kar precej pozno, očitno so semena prišla z nanešeno zemljo.
Izredno je sočna in krhka, odlomila pa sem kake 20-30cm dolge poganjke s stranskimi vred, pri tleh pa je puščen 10cm štrcelj, ki že odganja mlade stranjske poganjke. Tako bo vsaj še ena bera.
Za tako malo gredičko sem s pridelkom zelo zadovoljna:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 10:41 am
Napisal/-a Oldi
Tale reč pa je čudna, istočasno 3 faze plodov oz. cvetov, pri čemer se rdeča, edina apetitlih, zelo drži rastline. Je to socvetje ali plod? Kdaj so primerne za uživanje?
Ene so že deloma pojedene.
Pa še en sramežljiv mikro hiškar
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 11:29 am
Napisal/-a Ivčk
Vedno dozorijo najprej jagode, ki so na dnu rastline, potem zorijo proti vrhu. Kot vidim iz slik, so tiste, ki jim gledajo ven črna semena, že prezorele, oz. jih je morda kaj objedlo, ker je 'meso' jagode že posivelo.
Socvetja pri jagodni špinači so zelo drobcena in zelena, komaj opazna, vse tole na tvojih fotkah so že jagode. Tiste pri vrhu bi morale le še malo potemneti, da bi bile za uživanje...
Take so zrele jagode:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Pe Jul 25, 2014 5:19 pm
Napisal/-a Oldi
Te, ki sem jih odtrgal, so na spodnji strani malo oranžne in nič dobre, skoraj brez okusa. So bile pa gotovo zrele, saj so en list nižje že izstopala črna semena. Boljš da pustim za seme.
Objavljeno: So Apr 18, 2015 1:28 pm
Napisal/-a simicitane
Ali lahko jagodna špinača raste zraven paprik ali pa paradižnikov? Mogoče neumno vprašanja, vendar vseeno vprašam ....