Robida - Rubus fruticosus

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

muha, je že prav kot si napravila, saj drugače, če bi pustila kar pokončno vzgojo rabiš kar visoko lestev. Laughing Pri taki vzgoji je še značilno, da robide tvorijo po več poganjkov pri tebi je samo eden, morda dva.

Sem našla še nekaj sort, ki so primerne za pokončno, oziroma pol pokončno vzgojo: Apache, Chester, Helen, Loch Maree, Loch Ness, Loch Tay, Navaho, Triple Crown. Nekaj od teh se dobi tudi pri nas. Wink
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Mislim, da ima Muha tonfri in dela popolnoma prav, imela bo debele sočne sadeže. Če hočemo od rastline preveč smo večkrat razočarani.
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

tudi pri meni robide lepo rastejo, je pa problem, da poleti ko začnejo jagode zoreti, se rozge prej posušijo kot so vse jagode zrele. v čem bi lahko bil problem suša, direktno sonce, vročina ali kaj drugega?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Mogoče preobremenitev, preveč dolgih rozg.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

plod, enako se je dogajalo pri meni, dokler se nisem odločila za temeljito rez. Imata pa gotovo nekaj zraven tudi suša in vročina. Jagode na vejicah, ki se mi povesijo tik do asfalta, vročina kar speče - namesto, da bi dozorele, preidejo iz rdeče v sivorumeno barvo.
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

je tudi res, da nisem zastiral, mogoče je to krivo, bom letos probal s pokošeno travo, pa bomo videli kak bo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Če morda še komu prav pride - trajnice Carniola imajo v online trgovini na zalogi Navaho, vsaj baje, bomo videli, če kaj prispe Smile Cena je nizka, verjetno so to čisto mlade rastlinice. Omenjam zato, ker se pri nas ne dobi ravno povsod.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Sem bila ravno včeraj pri Maticu - Carniola trajnice, saj ima lep sortimant zanimivih trajnic. In seveda tudi jagodičevja, se splača tja, saj nima vse na netu. Nekaj prav redkih sort pa še cene ima zelo nizke. Sem odšla s polnim zabojem, od tega kar nekaj novosti. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Aye-Aye je napisal/a:
Sem bila ravno včeraj pri Maticu - Carniola trajnice,

= MaticTC, da ne bo kdo kaj spraševal napačnega Matica Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
Če morda še komu prav pride - trajnice Carniola imajo v online trgovini na zalogi Navaho, vsaj baje, bomo videli, če kaj prispe Smile Cena je nizka, verjetno so to čisto mlade rastlinice. Omenjam zato, ker se pri nas ne dobi ravno povsod.

... vendar se je izkazalo, da gre za napako pri vnosu podatkov :(
Odgovori