Rožnik ne na nebu ne na zemlji

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

šele danes sem okopala in pognojila s konjskim gnojem vrtnice tukaj v Lj. ne priporočam okopavanja tako pozno, ker se nehote poškoduje kakšen poganjek. veliko je vrtnic polno popkov. tu in tam se kakšna mravlja sprehaja in išče hrano, a ta malih zelenih ni. nekaj listov je preluknjano in eno zeleno gusenico sem srečala ostalo je vse BP. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

heloha, ko že imam rubriko pod -naši rožniki- naj vama to pomlad pokažem Istrskega. drugače je itak vse rahlo zmešano. nabrala sem nekaj slik in vama jih bom pokazala. vse je posneto v času 1inpol meseca. veliko vrtnic je že v odcvitanju a zato se prebujajo in dogajajo druge rastline, sadeži, živalce itd.

lpvoda še nekaj je ostalo a ne morem več. lahko noč
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Voda tvoj prvi raj na zemlji.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Prelepo, prekrasen rožni vrt Very Happy
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Voda v tole tvojo Istro bi bilo pa fajn iti na dopust, možgane izklopit in samo uživat, res lepe slike. Vidim da oboki za vrtnice so pa letos že kar pokriti... Tam v tistih trikotnikih iz palic imaš posajene vzpenjalke? Zanimiva ideja, napiši malo več o tem kako si si zamislila za naprej z njimi.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Voda, izgleda, da angležinjam paše tudi malo obmorske klime Laughing ,krasne so Laughing ,imaš pa tisto plavo trajnico, ki ji ne vem imena in bi jo rada dobila ,kako bi prišla do nje?
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Voda to umeščanje vrtnic v pokrajino v Istri je prekrasno. Na vsakem koraku se tudi vidi umetniško žilico. Te kombinacije na podeželjih, na večjih površinah pravzaprav ni lahko narediti da vse deluje povezano. Tvoje slike me vedno napolnejo z lepo energijo._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Tvoji loki izgledajo zelo romantično, dobro si jih umestila v prostor. Ko gledam tvoj vrt mi kar same prihajajo nove ideje, kaj bi še lahko naredila na mojem... Wink_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
voda

Doli , saj sem res tukaj v nebesih na trdi rdeči Istrski zemlji.

Isaan z oboki nisem zadovoljna, mislim z vrtnicami saj bi moralo biti že vse prekrito, a vrtnice niso bile "prave". pomota pri Petroviću in šele letos na pomlad sem jih menjala po 3letih in sedaj bo trajalo in trajalo da se loki napolnijo. ena od ramblerjev Felicite Perpetue je bila darilo od prijazne forumašice že na začetku mojega vstopa na Forum in je ta sedaj najmogočnejša, saj je podarjena bila tudi že izredno bogata. Bobby Jamesa sta dva (rumeni prašniki) Cecil Bruner rahlo roza, Adelaide d Orleans in rdeča z belo piko American Pilar.
v 2 trikotnikih kot praviš sta 2 Pereira de Ronsarda tudi darilo ene izredno dobre in prijazne forumašice in sta prav dober climb. vrtnice. drugi dve katare sem nabavila kasneje pa sta bolj grmaste oblike. te v trikotnikih bosta za sedaj tako. imata izredno močno steblo in sta letos bila polna cvetov, skoraj jih ni bilo potrebno pritrjevati, a zaradi pomankljivega videza "samo 1 visoka veja" na dveh koncih sem dodala te trikotnike in tako "napolnila prostor". ker je v ozadju špalir, nekako naslonjen na hribček mislim da tukaj naprej v dolinici ne smem postavljati visokih drugih pergol. no tako mislim sedaj, drugo leto bo mogoče "študija" pokazala se drugače.

TanjaTT , ha angležinje se držijo, magari so skoraj vse pikaste. tista ta plava ni trajnica je Nigela-vrtna črnika, sama se zaseje. boš dobila semena še pa še.

Poezija, ja Istra je reč zase. ko gledam vaše vrtove in rožnike v zeleni barvi so pri meni že rumeni in skoraj odcveteli. tukaj moraš živeti v sožitju z naravo, saj jo ne premagaš in zato si omisliš rastline ki se lahko vzživijo v to okolje. zanimivo je da potem ugotavljam vedno znova, da so te enostavne reči prelepe. v vsakem primeru je maj pri meni rožni mesec in diši po celi parceli seveda poleg ostalih rastlin. ta leta in leta zapostavljena dežela marsikomu da to energijo o kateri govoriš. meni zagotovo.

1vrtnica, omenjaš, da ti sine lučka ko gledaš slike. tako je prav. mislim da s slikami svojih rožnikov, vrtov damo možnost premisleka sebi in drugim ki jih gledajo, da se domislimo novih idej in novega ustvarjanja. .

še malo vam pokažem, a vse že gre proti koncu.

naj bo za nocoj dovolj. lpvoda
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

KRASOTA...s tem je vse zajeto._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori