Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gnojenje vrtnic

Moderator: Melona

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tule pravijo, da jih lahko dognojuješ spomladi in julija.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Po mojem je treba prebrat navodila, ker nekatera gnojila delujejo takoj, nekatera ob dežju oz. spiranju v zemljo, nekatera ob soncu oz. toploti ...
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Evo, ste me sprovocirale, zadaj grem v Hofer (pes bo hvaležen za dodatni sprehod), klicala prijateljico, greva še na kavo, ko ravno lepo sonček sije!Bom poročala kaj bom zvedela, ker prijateljica ima sestrično, ki je upokojena vrtnarka!

Vem, kaj si mislite!!!Ti,ti preračunljivka se požvižgam_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz sem včeraj kupila v Hoferju to gnojilo. Piše, da se prvič gnoji aprila, pa potem junija. Jeseni posajene vrtnice pa jeseni. Sama bom gnojila, ko bom vrtnice odkrila, to bo najbrž kmalu.
nimam pojma

Živijo,
tako kot pravi Plamenka je napisano, gospa vrtnarka pa pravi, da je gotovo v redu, saj med takimi gnojili ni bistvenih razlik, da pa je važno razmerje med NPK, kar je mislim da nekdo v tej temi že omenil in se mi zdi, da je zelo blizu temu omenjenemu.
Tako da sem segla v denarnico brez tresoče roke!!!
Kavica je bila seveda dražja od gnojila, da ne govorim o tem, koliko časa bo "držala" kava in koliko časa gnoj.... Razz_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

palec gor Very Happy
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Mene pa zanima, če kdo pozna oz. je že uporabljal Epsomovo sol. Baje so to minerali, najdeni nekje v Angliji, ki ugodno vplivajo tudi na vrtnice.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Epsom salt je magnezijev sulfat, tako da kakršnokoli gnojilo najdeš, ki je pretežno ta spojina, je kemično enako. Tega je na trgu precej (Compo, Cvetal, Vetisa....)

Ne znam pa ti povedati, ali res tako fajn vpliva, ker sem bolj škrt do naših vrtnic, dobivajo samo pepel in kompost in so videti zadovoljne. (Ljudje jih hodijo gledat, ker je to največja koncentracija vrtnic v vasi Smile
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Znaš angleško?

Uglavnem, zadeva je dobra za praktično vse rastline na vrtu.
Sam ga dajem na vsake kvatre ob vznožje pušpana, vrtnic, paradižnika, čilijev, paprike in še kaj bi se našlo.
nimam pojma

crtj je napisal/a:

Ne znam pa ti povedati, ali res tako fajn vpliva, ker sem bolj škrt do naših vrtnic, dobivajo samo pepel in kompost in so videti zadovoljne. (Ljudje jih hodijo gledat, ker je to največja koncentracija vrtnic v vasi Smile

Lahko vprašam zakaj dodajaš pepel?Imaš kislo zemljo?Je pepel bazičen?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Odgovori