Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hemerocallis - maslenica

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Cinija, po evidenci imam čez 90 različnih maslenic, od tega 16 letos novih. Le en majhen del sem jih objavila. Letos jih je cvetelo okoli 55, nekatere so cvetele lani, letos pa ne, ker slabše rastejo.

Cinija, pridi kadarkoli, čimprej. Wink Če pohitiš, boš še ujela nekaj maslenic, če ne si boš ogledala pa hibiskuse. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

90 različnih! Surprised In več kot polovica jih cveti! Čestitam.

Mojim se letos slabo godi. Vztrajajo v glavnem le prastare oranžne, kar sem kasneje dokupila novega v tej suši precej vegetira. Pol listja je že suhega, cvetja pa temu primerno. Saj, če bi mi bile bolj na očeh, kje na vsakodnevni poti, bi bile deležne več nege. Tako sem jih pa posadila na brežini, da sem zmanjšala površino košnje. Vidne so le s spodnje poti, kamor redko zaidem...
Uporabniški avatar
Plamenka

Sama jih vsak dan gledam, ko obhodim vrt. Nekajkrat sem jih zalila, ne pa prav pogosto. Ene težje prenašajo sušo kot druge ali pa je nekje slabša zemlja. Iščem pa Schnickel Fritz. Imam jo v evidenci, mislim, da sem jo kupila v Arboretumu, na vrtu je pa ne najdem, niti označevalca. Rolling Eyes
Uporabniški avatar
Plamenka

Maslenica Orange nassau me je prijetno presenetila. Kupila sem jo letos in prvič je zacvetela 5. julija. Imela je precej cvetov. Cvetela je tudi avgusta, naredila malo pavze in sedaj spet cveti. Upam, da se ne bo preveč izčrpala za naslednje leto.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Da maslenica takole pocvita! Surprised

Naslednje leto se bo zares pokazalo, ali je to njena lastnost ali pa je bila le pred prodajo naphana z raznoraznimi pospeševalci.

Da je prekrasna, ni dvoma.
Uporabniški avatar
Plamenka

V opisu sicer piše, da pocvita, a letos je cvetela praktično neprestano in pričakujem, da bo naslednja leta cvetela bolj poredko. Za letos sicer pride zelo prav, ker poživi novo gredo s perunikami, ki so še majhne.
Uporabniški avatar
Plamenka

Cape Breton, zadnji letošnji cvet.

Uporabniški avatar
Plamenka

Zacvetela je prva maslenica. Ta je zelo zgodnja, saj zacveti nekaj tednov pred ostalimi. Zanimiva je s svojimi rumenimi cvetnimi lističi, ki so na zunanji strani rjavkasti. Mislim, da se imenuje School days. Mislim, da obstaja še ena tako zgodnja, ki je čisto rumena.

BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Res je. Obstaja tudi čisto rumena.
Imena pa žal ne vem, saj mi ob sadiki ni bilo zaupano.
rožica
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi moja je prve cvetove že odprla, v soboto sem namreč videla 2 odcvetela. Bomo videli, kaj bo ta vikend......med dežjem.
Odgovori