Whippersnapper

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tudi pri meni je dozorel samo eden, precej velik. Sem ga gladko pojedla njami potem pa nič .. poln pa tako ... no, zdaj jih rdi veliko naenkrat. Se mi zdi, da je lani bolj enakomerno dozoreval. Malo mislim, da ga je ustavila huda vročina._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ja meni pa bi dozorel, če bi ga le jaz ne pojedla prej njami_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

cinija1 je napisal/a:
Nevem kaj je krivda, da pri meni nobeden ne dozori, kot bi bilo potrebno. Dozorel je samo eden in še tistega sem shranila seme. Bo potrebno drugo leto imeti vsaj tri, da bodo lahko dozoreli.
lp cinija

Cinija, samo še malo potrpi, saj bo. Traja pa pri njem res kar dolgo. Če primerjaš so pri meni sedajle v polni zrelosti, ti si pa dobila zalistnik od tega na sliki, in je normalno, da kasni vsaj 2 tedna. Nujno počakaj, da se intenzivno obarva, je potem veliko bolj polnega okusa.
cinija1

Obljubim Muha, da ga bom pustila pri miru, pa saj imam še druge paradižnike za zobat. Ta Red Berry je enkraten, tako zelo sladek, tako da res ne vem zakaj ne morem pustito tega tvojega pri miru, da dozori.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Muha ta paradižnik si je izboril mesto za drugo leto v dveh koritih.

Liste je sicer izgubil, a nič zato.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi mene je zasvojil Very Happy . Boš videla naslednje leto, ko ga boš vzgojila iz semena in bo zgodnejši ter veliko bolj košat. En sam plod ga je, listje se kar skrije. Okus pa ravno pravi: sladek a ne preveč. Tisti, ki ne marajo sladkega paradižnika, ga potrgajo, čim pordeči, sladkosnedi ga pustimo zoreti še dodanih par dni.

Balkončkarji so zelo nagnjeni k daj-dam: kolikor jim daš ti, toliko ti vračajo. Ista rastlina lahko da ob pozorni negi (dovolj veliko korito s kvalitetnim substratom , primerno gnojenje, ustrezen prostor ) parkrat več pridelka.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Muha, kako pa si ga gnojila?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Mešanica briketov Organika in Bogatina ter dolgotrajnega gnojila za plodovke.
Kasneje sem samo še parkrat zalila z razredčeno tekočino iz Organka. Prvo pravilo, ki ga upoštevam je, da imajo sadike dovolj zemlje. V 80 cm korito sadim samo po dve sadiki paradižnika in nič drugega.

Mimogrede: korita z vodno rezervno za paradižnik niso primerna. Oziroma so, a ne smemo zalivati toliko, da bi kaj dosti vode steklo v rezervoar. Bolje je, da sadike od časa do časa uvenejo, kot da imajo kar naprej premokre korenine.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Muha, hvala. Saj mi krasno rodi, a je že precej obnemogel. Lani mi je delal še bolje, ker sem bila tudi več doma. Ker mi je izredno všeč, bi ga rada malo bolj negovala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Normalno je, da so tačas obnemogli, saj so se rodne vejice izčrpale. Poreži jih in pri tleh bodo iz starega stebla pričenjale poganjati nove, ki bodo obrodile tam enkrat oktobra, če jih boš prestavila na suho in zaščiteno pred meglo. Pri meni imajo prve take vejice pri nekaterih sadikah že male plodičke. Pri drugih jih še ni, ker starih vej še nisem porezala, saj še rodijo.
Odgovori