Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Re: Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovor Napisal/-a copatka »

V soboto sem šla v Bauhaus, niso imeli niti ene sadike. Na tržnico v BTC pa nisva uspela priti, ker je promet kar stal in bi zamudila praznovanje 96 let mojega tasta. Popoldne sem šla še v Kalijo na Rudniku, kjer sem dobila eno čisto mini in spufano gentile.

Danes sem šla pogledat v našo zadrugo v Nazarjah in sem bila veselo presenečena - imeli so štiri različne sorte prezimnih solat. :D Vzela sem gentile in canasto.
Delno ju bom posadila v toplo gredo, probala jih bom pa ene par dati tudi v korita od češnjevčkov kot Muha. Prepustila jih bom zimskim razmeram, pa da vidimo. ;)

A vi sadike pri presajanju odrežete/skrajšate?
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Oglašam se le zato, ker sem pred mesecem brskal po netu na to temo: odreže se le, ko so pogoji neugodni. Vem pa ne, ne delam tega...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz porežem samo, kadar presajam v vročini oziroma v sončnem vremenu, pa še takrat zasenčim za dan, dva.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Porežem le radič, če ima že predolge liste in če ga presajam v vročih suhih dneh. Zelene solate nikoli, sploh, če kupim sadike v posodicah. Včasih poleti, če jih sadim ob vročih sončnih dneh, za par dni čez sveže posajene poveznem belo plastično embalažo (pollitrski jogurt ...). Pomaga v dneh, ki jih koreninice rabijo, da se vrastejo v okolico.

Te dni pa to ni prav nič potrebno, je vlage več kot dovolj v zemlji in zraku.
Odgovori